Zanger Ben Saunders maakt pappa-ring bij Juwelier Verdonk

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-12-2011 | Gewijzigd op: 12-12-2011
Zaterdag 10 december 2011 zat een van de bekendste zangers van tv BenTatttoo Saunders in het atelier van Bas en Nicole Verdonk in de Lange Putstraat, eigenlijk onopvallend maar toch gespot.
Ben, die Engelsman [*9 juli 1983] is, maar al op zijn tweede met zijn ouders en oudere broer Dean naar Nederland verhuisde, liep nog met de gedachte rond een trouwring te maken. Maar dat plan ging door een verbroken relatie met Soraya, met wie hij in juni j.l. in Marokko zou trouwen,niet door.

Ben Saunders als een voleerd goudsmid actief in het atelier van Juwelier Verdonk  in de Lange Putstraat. Hier toont Ben zijn eerste pappa-ring voor dochter Stacey.
foto's © paul kriele, 10 december 2011.

Door een kennismaking met de zaak van de goudsmid Bas Verdonk die hij bij toeval op twitter tegenkwam, is er een vriendschap ontstaan. Ben stond toen met zijn mobiel op dat moment voor Bas' zaak en hij gaf Bas prompt allerlei complimentjes zo verrukt was de zanger over de juwelierszaak.  Het klikte, er ontstond een vriendschap. Bas en Ben gingen samen uit in de stad. Door dit kontakt is het plan van de trouwring verlegd naar een pappa-ring.

Ben: 'Het is een Engelse gewoonte om voor zoon of dochter, in dit geval dochter Stacey, een pappa-ring te laten maken.' Op uitnodiging van Bas is Ben in het atelier gedoken om zelf een dergelijk kleinood te gaan smeden.

Den Bosch: 'The Shit'
Ben Saunders was uitermate tevreden over  Den Bosch: 'Een leuke stad, gewoon 'The Shit',' Dat is blijkbaar een modern term voor geweldig!, als contrast van shit.
Zowel over de Bosschenaren als over de stad. Maar dat laatste kan de in Hoorn wonende zanger niet echt bekennen omdat hij toen alleen het nachtleven heeft gezien. Maar daarover is hij ook weer erg te spreken. Ze hebben cafés bezocht en zijn bij Spoon wezen eten.
Vanavond zal het meer chillen worden, aangezien Ben morgen optreedt voor TROS Muziekcafé  en door zijn verkoudheid, of mogelijk zelfs slijmvliesontsteking, zijn keel moet sparen. 
Recentelijk kreeg Ben van schoenfabrikant Rehab de opdracht een Ben tattoo Saunders schoen te ontwerpen. Het werd een Herman Broodlook- schoen in twee kleurcontrasten en veel tattoo. 

foto's © paul kriele, 10 december 2011. Bas Verdonk, de goudsmid die met zijn vrouw Nicole al twee jaar terug een juwelierszaak en een edelsmidse atelier opende in  Lange Putstraat.

korte cv van BenSaunders
Ben Saunders is de tweede zoon van  Dean en Lesley Saunders. Broer Dean is even iets ouder en later kwam er nog dochtertje Jamine bij. Toen Ben twee  was verhuisde het gezin naar Noord-Holland.

Ben Saunders raakte landelijk bekend door diens deelname aan het Nationaal Songfestival in maart 2009, waar hij met broer Dean als 'The Brothers'[liedje Stand as one'] als derde eindigde.
Maar al eind jaren 90 deden Saunders en broer Dean mee aan verschillende talentenjachten onder de naam Daddy's Wish. Op 25 november 1998 traden ze op i het jongerenprogramma Life is like a box of chocolates''  van de KRO.
Afgelopen jaar [ 21 januari]  won Ben 'The Voice of Holland' en kort geleden rondde hij een tournee af langs onder meer Tilburg, Groningen en Den Haag, maar kreeg in november van zijn huisarts het advies het even wat rustiger aan te gaan doen.
Maar de eigenlijke carrière van de broers Dean en Ben begon in 2010 in een  talentenjacht bij RTL4,  waaruit de popgroep 'Follow that Dream' voortkwam.

Terug naar boven