Straattaferelen 2009

Van alles wat er in 2009 op straat te zien was.

De eerste sneeuw in 2009
Een  Anton Piektafereel in hartje Den Bosch.

foto © paul kriele, 17 december 2009.

Winter 2009:
Maximiliaan op skivakantie in Oostenrijk [Hekellaan].
'De ganzenhiedster' in het Zuiderpark langszij de Coornherstraat.
foto's © marc venrooij, 17 december 2009
Toysstay, graffitykreet die verwijst naar...  speelgoed..??

foto © paul kriele, 17 december 2009.

Apotheek Albers met een originele etalage in Dickensstijl.

foto © paul kriele, 17 december 2009.

Tot en met 3 januari 2010 staat er een megacircus op de Pettelaarse Schans. Dagelijks zijn er drie voorstellingen.

foto © paul kriele, 14 december 2009.


Vrijdagmorgen 4 december 2009, rond 10.30 uur, was de Orthenbrug even gestremd. De mechaniek was kapot, maar kon spoedig door enkele monteurs worden verholpen. De storing veroorzaakte wel even een file van auto's en eenk kortere file van boten.  foto's © paulkriele, 4 december 2009.

5 december....
De steeds weer wisselende etalage, aangepast aan het jaargetijde, van Postelstraat 6.


foto © paul kriele, 21 november 2009.
 

De in 1960 in Waalre geborenh, maar in Engelen woonachtige kunstenaar Rob Jacobs legt 'mooie plekjes' in de binnenstad vast. Hij laat zich bij - wat hij noemt - zijn lyrisch impressionisme leiden door zijn ziel en zaligheid.
zie ook jacobs

foto © paul kriele, 19 november 2009.

Veel politie-auto's, een ambulance, enkele brandweer-personenwagens, stonden in en om de Karrenstraat. Daar hielden op dinsdagmiddag'17 november 2009 de hulpdiensten een reguliere 'horeca-oefening.

foto © paul kriele, 17 november 2009.

Een enorme rij rode bedrijfsauto's van De Groot Houtbewerkingsmachines uit Rosmalen ging dinsdag 10 november 2009 aan de lijkwagen met het ontzielde lichaam van Joop de Groot vooraf. De stoet reed over de traverse en kruiste het Heetmanplein op weg naar de begraafplaats Orthen. Daar werd na een dienst in de St.Jan rond 13.00 uur de op 3 november 2009 plotseling in Portugal overleden Joop de Groot [63 jaar] begraven.
De stoet die begeleid werd door enkele verkeersgeleiders van Stadstoezicht, bestond ook nog uit een aantal volgauto's en twee bussen van Van  Driel.

foto © paul kriele, 10 november 2009.

Stationsweg
Terwijl links het Kankerfonds aandacht vraagt voor de kankerbestrijding komt dit herfstbeeld bij de redactie binnen..

foto © andy doorstam, 5 november 2009.

Henri en dochter Naomi Thomassen uit de Kruiskamp tonen in het nieuwe postkantoor ING in de Kerkstraat hun 10 weken oude 'Troy van Mountain High'.  Voorheen hadden ze een herdershond.
Dit hondje staat bekend als vriendelijk en is super leergierig. De naam werd al door de fokker in Helmond bepaald licht Henri toe. 
'De regel bij dit ras is, dat als een hondje niet binnen 10 dagen verkocht is, de eigenaar hem of haar dan zelf een naam mag geven. 
Kijk op straat heb je gemakkelijk kontakt, maar met een herdershond lopen ze liever om je heen,' aldus de uitleg van Henri die met Naomi vanavond nog een hondje gaat halen. Maar dan een Shih-Tzu.
Henri:  'Het is beter dat er twee van dezelfde leeftijd met elkaar opgroeien.'
 Een naam hebben ze er nog niet voor, maar die Shih-Tzut is ook een super lief en erg sociaal beestje, dat als kenmerk een platte neus heeft.


foto © paul kriele, 30 oktober 2009.

De chauffeur van vleesbedrijf  Le Bouille uit Valkenburg verloor vrijdagmorgen 30 oktober 2009 in de lichte bocht in de Verwersstraat door een openslaande deur een stel pakken vers verpakt ben diepgevroren vlees.

foto © paul kriele, 30 oktober 2009.

Herdenking bevrijding 's-Hertogenbosch op  27 oktober 2009. Gezien op de Hinthamerpromenade.
Een leuk plaatje door de dikke muzikant, geen Duitser, maar een lid van de Britse muziekkapel.
Rechts staat familie van de café-restaurant Bagatelle die rozen uitreiken aan de oud-strijders die de stad in 1944 hebben bevrijd.

foto © paul kriele, 27 oktober 2009 .

Nog een muzikant:
Zeker niet alledaags is dit verschijnsel onder de titel 'Ganzen Parade'. Het duo paradeerde zaterdag 24 oktober 2009 in opdracht van de Stichting Marktpromotie door de binnenstad.


foto © paul kriele, 24 oktober 2009.


Living -parkeerwacht -statue
Oktober 2009 was voor de stichting Marktpromotie 's-Hertogenbosch een maand om eens extra met activiteiten rond de nieuwe Markt uit te pakken. Zo stonden er op zaterdag 10 oktober 2009 allerlei living statues waartussen ons deze parkeerwacht opviel..

foto © paul kriele, 10 oktober 2009.

  Koopzondag op klompen In het stadse Den Bosch zul je ze niet vaak - meer - tegenkomen, een boer op klompen. Zondag 4 oktober 2009 - tijdens het tappen van het eerste bockbier- trokken de boeren van Beekwilder van de Bockbierbrouwerij naar de Markt. In de Paternoster proefden zij het eerste Bockbier van het seizoen 2009/2010. 

foto © paul kriele, 4 oktober 2009.

Een 'Gouden' koets met inzittenden.  Deze twee passanten lieten zich op de foto zetten door het Ouderenfonds en maken kans op een jaar lang gratis kamerplanten. Daartoe kunnen ze de site van het fonds bezoeken.
De actie is bedoeld om de eenzaamheid van ouderen te doorbreken.
De koets stond donderdag 24 september 2009 op de Markt en was gemaakt door de Bredase carnavalsvereniging  'De Meikever'.

foto © paul kriele, 24 september 2009.

Vastgeklemde vrachtwagen in Bossche Broek


Zandwagen rijdt zich vast in greppel langszij Essentpand.
Een collega schoot te hulp en met vereende krachten werd de wagen losgetrokken.


foto's © paul kriele, 21 september 2009.

Gezien in de Gasselstraat op nummer 20. De verhuizing stokt omdat een 3-zitsbank klem komt te zitten in het trappenhuis.... . Conclusie na hevig wrikken en wringen:  rechtsomkeer.

foto © paul kriele, 19 september 2009 17.30 uurAmerikaans glamourhuwelijk 12 september2009
De intrede van de bruid Lori Ritter en vader Ritter voorafgegaan door de bruidsmeisjes.
Terwijl zij nog even wachten in de luipoort wordt door de organist Jan Broekhuis de Suite Gothique : 'Introductie en Chorale'  van L. Boëlmann gespeeld.  
Bij hun entree in de kathedraal klinkt 't was glad [psalm 122] doorhet Kamper vocaal ensemble Kavóca.  
Het bruidspaar Alex van Veldhoven en de uit Californië afkomstige Lori Ritter staan voor het altaar bij de hoofdcelebrant van de huwelijksplechtigheid plebaan Gert Jan van Rossem. Midden vader Ritter. Links: enkele vriendinnen die als bruidsmeisjes assisteerden en rechts de fotografen. De plechtigheid 'een mis met drie heren' ,  was tot in de puntjes geregistreerd compleet met koor, orkest en als organist Jan Broekhuis.

 
foto's © paul kriele, 12 september 2009.

Het schooljaar is weer aangevangen. De treinen zitten vol met studenten. En de fietsenstalling bij het station staat bomvol..wachtend op uitbreiding richting Mayweg en mogelijk aan de achterzijde. .....alweer.

foto © paul kriele, 10 september 2009.


Een lantaarnpaal op het Kerkplein is voor de zoveelste keer omvergereden.

foto © paul kriele, 10 september 2009.

Huwelijksreis per jeep..     en antieke volgbus..                                                                                             ¦       ¦
Boven: De rijtuigen [bus en jeep] staan klaar. Het bruidspaar Gert Jan Geijsen en zijn bruid Ivette Wösten komt de kerk uit [Zie aanduidingsstreepjes],waar in de luipoort tientallen familieleden en vrienden hen begroeten met serpetines en confetti.

Rechts: bruidegom Gert Jan rijdt zijn bruid Ivette een zonnige toekomst tegemoet.

foto's © paul kriele, 5 september 2009.

De familie Awater uit Ooi hield zondag 30 augsutus 2009 een familiedag in Den Bosch. De organisatie met linksachter Han en daarvoor Lenny en rechtsvoor Emiel en erachter Marlou, zaten al tegen tienen in een tentje in de Casinotuin om daar het ontbijt voor de gasten klaar te maken.
Het programma van de familiedag bestaat uit een stadswandeling op basis van de spreuken die op de stoeptegels staan, vervolgens een vaartocht op de Binnendieze. Na de middag verplaatst de ontmoeting met neven en nichten, ooms en tantes zich naar St. Anthonis, waar de Ooienaren de dag afsluiten met een barbeque.

foto © paul kriele, 30 augustus 2009 /10.30 uur.

Introductieweken bij  AVANS: het begon met bier drinken ne het eindigde met bier drinken.
foto's © paul kriele, 18 [Gompie] en 28 [Den Oetel] augustus 2009.

Donderdagnamiddag 27 augustus 2009/19.30 uur twee bekende kaalkoppen gaan schreeuwerig  en intimiderend op het Stationsplein te keer.
De Spoorwegpolitie kwam tussenbeide om hen te attenderen op hun ongewenst en bedreigend gedrag.

foto © paul kriele, 27 augustus 2009.

Passerend bruidspaar in klassieke huwelijkskoets.

foto © paul kriele, 19 augustus 2009/11.00 uur

De opbouw van het reuzenrad Diamond Wheel op de Bossche kermis startte al woensdag 19 augustus 2009.

foto © paul kriele, 19 augustus 2009/12.00 uur

Mart Kwaks uit Den Boch liet bij Tattoo Bart in Oss zijnn body taoeëren. Naast een draak, vleugels en andere ronde vormen, valt er ook te lezen: 'Brothers for life' en Despladado..
zie ook pagina tattoo
foto © paul kriele, 18 augustus 2009.

De Markt op maandagmiddag 17 augustus 2009/16.00 uur.
Het jonge paar Tarzan Ivanov en Ivana Daraz verlaten -na de huwelijkssluiting door de ambtenaar van de Burgerlijke Stand  Anne Spigt - in hun bolide het stadhuis.
Tarzan en Ivana zijn Servische zigeuners, maar Bosschenaren, aldus een broer van de bruid !
zie ook korte reportage 

foto © paul kriele, 17 augustus 2009.


Straatoverleg rond Paradevoorstellingen.


 foto © paul kriele, 6 augustus 2009.
 

Een zomerse maandag wellicht weinig alarmen. Vandaar dat de manschappen kiezen voor een oefening dicht bij huis in de stadsgracht langszij de Zuidwal.
foto © paul kriele, 27 juli 2009.

Uilenburg/Capucijnenpoort:
Marloes van de Wetering uit Den Bosch met deze minuscule Gloë, een 6 weken oude Chihuahua.

foto © paul kriele, 26 juli 2009.

Voor de roltrap van de Arena stond dit stel. Hij Gé Bamba uit Eindhoven, die graag een modeopleiding zou willen volgen. Momenteel studeert ie nog -als back-up Media&Vormgeving. Maar al als kind is Gé met mode bezig. Ontwerper worden is zijn grote droom.
Als favoriet op modegebeid staat de Engelsman Gerrit Pugh bovenaan. In Nederland kent de van oorsprong Angolees Gé niet echt een voorbeeld. Naast hem ook een erg modieuze Deveny Ocheo uit Den Bosch.


foto © paul kriele, 2 1juli 2009

Zoals het gaat met vakantie vierende jeugd die zich verveelt en dan dingen uit probeert. Dat  kan soms verkeerd uitvallen, zoals met deze knul die al spelenderwijs in de papierbak van Albert Heijn in de Arena vastraakte en zich los moest manoeuvreren. Voor de fotograaf  duurde dat net lang genoeg om te kunnen knippen. Nabij stonden ook nog lege kistjes The Cherry Company en een ton voor zwerfafval, maar die bleken te min voor deze onfortuinlijke 'kartonnen doos'.

foto © paul kriele, 21 juli 2009.

Gezien in Eindhoven bij café Delfts Blauw op de Kleine Berg: bij 30° dineren in een zwembadje..
foto © paul kriele, 2 juli 2009


Zomer en stroomuitval:
Kinky kapster zette noodgedwongen door de stroomuitval van donderdagmiddag 2 juli 2009 haar werk in de kapsalon op Orthenstraat 33 voor de deur verder.

foto © andy doorstam, 2 juli 2009.

Zomer 2009, kantoor buiten, zeiden ze bij Vidarte, een opleidingsinstituut dat gevestigd is in de St. Jorisstraat in het aanpalend pand van het Refugiehuis.

foto © paul kriele, 26 juni 2009.

Vrijdagmorgen  26 juni 2009/11.00  uur trouwden Paul Hooijmans [Kerkdriel] en de Bossche Brenda van der Steen in het stadhuis.
foto's © paul kriele, 26 juni 2009
Het jonge paar keeg motorescorte van de politie Brabant-Noord, omdat Paul politieagent is. Paul en Brenda gaan wonen in Kerkdriel, de woonplaats van de bruidegom.

De zomer in de kop van deze blonde Adonis.. gezien in de Vughterstraat.

foto © paul kriele, 25 juni 2009.

Diefstal Kauwgom: Een merkwaardige reclame, een billboard waarvan de kauwgom afdruipt....
Dit bord, dat het publiek attendeert niet zo maar afval en met name kauwgom op straat te gooien, staat op de Gestelseweg thv het Provinciehuis.
Door de beweging van de afbeelding lijkt het erop alsof de kauwgom zich uitrekt.
Zaterdagmorgen 27 juni 2009 bleek dat de kauwgom die onderaan het billboard hangt, er van verdwenen is..
foto © paul kriele, 24 juni 2009.

De wielerploeg van de gemeente in afwachting van een fotosessie bij het Welshmonument aan de Aartshertogenlaan. Wales, daar gaat de ploeg komend najaar naar toe vanwege 65-jaar Bevrijding van 's -Hertogenbosch.
De ambtenarenploeg heeft al wat meer grote afstanden afgelegd, zoals naar Parijs, bij de perskonferentie van de Tour Feminin die in Den Bosch startte en in 2008 naar  de zusterstad Trier ivm de stedenband die toen 40 jaar bestond.

foto © paul kriele, 24 juni 2009.

Als de rente bij F. van Lanschot net zo schommelt als bij deze verhuizers.... .
Gezien Achter de Tolbrug, laadperton F. van Lanschot bankiers.

foto © paul krrele, 16 juni 2009.Graffity of eerder gewoon muurbekladding. De zwarte teer met Veol.. iof VROL... werd in het Pinktserweekeind op het hoekpand Visstraat/Brede Haven aangebracht Ook het Sm's en een pand op de Hooge Steenweg kreeg enkele verfstreken met teer.  foto's  © paul kriele, 4 juni 2009.

Jazz in Duke Town op grote pleinen tot in de kleine straatjes..

foto © paul kriele, 31 mei 2009.

'Plant op fiets'. Gezien op zaterdag 30 mei 2009 op het Burg. Loeffplein.

foto © paul kriele, 30 mei 2009.

Een balancerende moeder met kind dat net uit de kinderwagen is gehaald of erin teruggezet wordt....
foto © paul kriele, 28 mei 2009.

Affiche als aanloop naar de verkiezingen voor het Europees Parlement. 'Wilders is bang, U ook?,  staat er ook bij..
foto ©  hans van veen, 23 mei 2009.

De zomer is weer terug een weekeindje met veel toeristen, zoals hier op de Wilhelminabrug en ook pleziervaartuigen, die aanmeerden in de Buitenhaven. 
foto © paul kriele, 23 mei 2009

Een huwelijk van een militair  [Gele Rijder] in gala gaf voor het stadhuis weer eens een ander plaatje dan anders.
foto © paul kriele, 22 mei 2009.

foto's © paul kriele, 18 mei 2009. Het spreekwoord luidt : Het kind met het badwater weggooien. Dat gebeurde bijna op de hoek St.Jorisstraat/Prins Bernhardstraat.


Een oploop van nieuwsgierige koopavondbezoekers bij een alarm rond een in brand staande auto in de
parkeergarage Wolvenhoek. Het brandje was al spoedig geblust  en de rbnadweerliedne kon -bijna-  onverrichter
zake kazernewaarts keren.

foto's © paul kriele, 14 mei 2009.

Vanmorgen, dinsdag 12 mei 2009, klonk er rond 10 uur opnieuw een alarmsignaal door de kantoren, kelders en magazijnen van KPN- voorheen PTT telecom, in de Prins Bernhardstraat.  
foto's © paul kriele, 12 mei 2009.
De 400 man personeel schuifelden naar buiten en kregen onderweg een ijsje aangeboden als verzachting van dit ongemak. Na een half uur ging men weer aan het werk

Knuffel me nu nog, maar snel,
want ik ben nog vrijgezel
..

foto's © paul kriele, 8 mei 2009.In een zijstraatje van de Molenstraat in de Uilenburg: Een bijzondere huwelijksopname, vijf mannen en één bruid....  .
De bruid is Dunya Samuels en de bruidegom Sebastian Verheijen.


foto © paul kriele, 8 mei 2009

Rechts naast de boom is de gele traumaheli te zien die vrijdagmiddag 8 mei 2009 tussen half drie-vier uur geparkeerd stond in het Bossche Broek. Daar kwam een GGD-ambulance tussenbeide om een koffer met spullen aan te reiken..

foto © paul kriele, 8 mei 2009.

dag 8 mei 2009: Een huwelijk in de St.Jan  kondigt zich aan. Bart van Veen en Hanneke [zus van de bruidegom] staan afwachtend op de familie om het huwelijk te gaan bijwonen van Rien Kerdel en Claudie Scheerens, pas enige jaren in Den Bosch woonachtig, die vanmiddag de  bruidstaart gaan aansnijden in Zoete Lief in de Korte Putsrtraat en daar vanavond het bruidsfeest houden.
Maar eerst gaan die 50 ballonnen nog de lucht in om hen geluk te wensen op hun levenspad
.
 
Voor een statiefoto en vanwege een serenade poseerde het bruisdspaar rond 17.00 uur bij Zoete Lief.. in de Korte Putstraat.

foto's © paul kriele, 8 mei 2009.

Het laatste ..? bloeiseizoen voor de 40 m hoge paardenkastanje in de tuin van het Noordbrabants Museum.

foto © frank donders, 5 mei 2009.


Bij de Mortelkazerne zagen we vandaag de eerste meikever, helaas doodgevlogen tegen de glazen entree.

foto © paul kriele, 23 april 2009.

Door de tijdsopname én een bewegende roltrap is deze opname helaas wat onscherp. Koopavond: twee vrouwelijke agenten te paard op Stationsplein.

foto © paul kriele, 15 april 2009.
 

Paaszaterdag, Open dag Bastionder met ondersteuning van de Halve Compagnie der Bossche Schutterij.
foto's © paul kriele, 11 april 2009.

Met dit mooie weer [vanaf 29 maart 2009] blijft het ijs eten.
De ijssalon Swirls heeft het er goed me
e.

foto © paul kriele 30 maart 2009.

Het legertje -locale- fotografen voor het podium bij de opening van de nieuw geplaveide Markt en de onthulling van het verplaatste Jeroen Boschbeeld op zondag 22 maart 2009.
3e v.l .: Peter van Gogh van KijkopDenBosch.

foto © paul kriele, 22 maart 2009.
 


Na een lange vorstperiode is het dan eindelijk voorjaar. Dat bewijzen de crocussen in de plantsoenen en in de groenstroken langs de wegen, zoals hier op Bastion Oranje.

foto © paul kriele, 20 maart 2009.


Ook bij de jeugd is het voorjaar aangekomen, wat te merken is o.a. aan de files voor de ijssalons, zoals bij Swirls op de Markt.

foto © paul kriele, 20 maart 2009.


Ellen Elemans maakte dit weekeind [14 op 15 februari 2009] nog eens een gezicht op de stad. De reeën en de hertenbok lopen als het ware de St. Jan binnen, zo weinig schuw zijn ze geworden.
foto © ellen elemans, 15 februari 2009.

Deze ellen lange limousine wordt wel vaker waargenomen. Dit keer ging personeel van De Hypotheker op de Stationsweg 1 voor een zakenrit er mee weg.

foto © paul kriele, 19 januari 2009.

Winterse taferelen met gezicht op De Pettelaar en op de wijk Zuid gezien vanaf de 23ste verdieping van het
Provinciehuis
.
foto's © paul kriele, 9 januari 2009.

Artikelen binnen de categorie Straattaferelen 2009:

Geen artikelen onder de categorie opgenomen