Straattaferelen 2006

Van alles wat er in 2006 op straat te zien was.

  Kerst voor Jeroen Bosch 21 december 2006.
Goed gemutst, kerst niet gemist
.
foto© gerard monté, 21 december 2006.
 

Het Oekraïens muziekgezelschap Uzory speelde op vrijdag 1 december 2006 op de Markt. Er achter stond toevallig,en opvallend een kraam voor de promotie van chcolademelk

foto © paul kriele, 1 december 2006.

 

.
Zicht vanuit ballon op de binnenstad met vooraan Spinhuiswal en Zuidwal.
 foto © roel van den broek, 9 november 2006.


Wezenberg is in de week van 21 -28 oktober 2006 actief rond dit modepand van Ronald Hermans, eigenaar van de herenmodezaken Max, Due en Azurro.
Het Haarsteegse schildersbedrijf Wezenberg heeft voor het opknappen van het pand Due op het Kerkplein een robot ingezet. Deze machine vervangt de steigers en is erg goed inzetbaar. Vanuit de kooi [links op de foto] kan de schilder in de meest moeilijke uithoeken komen, aldus Theo Wezenberg [r], eigenaar van het bedrijf dat vaak in de straten van Den Bosch te zien is.
Het robotachtige apparaat vervangt steigers en is makkelijk inzetbaar op moeilijke plekken van een pand. 


foto © paul kriele, 27 oktober 2006.

Voor een onderwerp van 'straattafereel kwamen we donderdag 26 oktober 2006 een groep lachende en stoeiende leerlingen tegen van de basisschool Het Schrijverke. Dat stoeien viel nogal mee. Ze bleven keurig voor de fotograaf op een bankje van het museumplein zxitten. Keurig, maar wel gekke bekken trekkend voor de fotograaf...

Groep 7/8 van de basisschool Het Schrijverke in Maaspoort die op excursie waren bij het Noordbrabants Museum. Het thema was dit keer 'kunst'. Daar viel heel wat te over te vernemen. De opdrachten werden met veel lol weggepraat. 
Dankzij de onderwijzeressen raakten de opdrachtboekjes [r] toch nog volgeschreven. 
 
foto's paul kriele, 26 oktober 2006.


Herfst in Het Bossche Broek.

foto © grard monté, 15 oktober 2006.

 

Studente architectuur Annabel tekent het pand op de hoek St.Jorisstraat/ Vughterstraat. In 1985 was dit ontwerp een van de drie prijswinnaars rond de architectuurwedstrijd voor een invulling van drie markante locaties in de binnenstad. Dat waren verder nog de ook gerealiseerde percelen op Hinthamerstraat, thv de Louwsche Poort en de Molenstraat, voorheen de Spuistroom
foto © gerard monté, 15 oktober 2006.

Woensdag 11 oktober 2006 klommen twee mannen van Tankes uit Haren op het dak van het pand St.Jorisstraat 76. Nou klommen...., dankzij de kraan van Saen waren ze nogal vlug en verliep dat klusje ok erg effectief. Op de rand van het dak [midden vande foto] werd een schoorsteen onder handen genomen. In de winter van 2005 was er al eens een vorm van schoorsteenbrand ontstaan. 
Een mooi plaatje met de silhouetten van historische gevels en een blauwe lucht en de kraan van Saen die er tegen afsteekt.
 
foto © paul kriele, 11 oktober 2006.
 

Ter assistentie geroepen
agenten konden de twee meennemen naar het brureau
. foto's  © paul kriele, 3 oktober 2006.
Dinsdagmiddag hebben agenten op de Sint Jansstraat in 's-Hertogenbosch een 17-jarige Duitse en een 18-jarige
Franse aangehouden voor poging tot zakkenrollen. Het tweetal had kort daarvoor geprobeerd een 72-jarige vrouw
uit Beek (L) van de inhoud van haar tas te beroven. Het slachtoffer had e.e.a. in de gaten en probeerde de verdachte tevergeefs vast te pakken. Zij waarschuwde kort daarna een passerende motoragent.

In de maand september en oktober 2006 bezochten Russische circussen ons land. In Vught stond op het Lidwinaveld het Staatscircus van Moskou en op de Pettelaarse Schans in Den Bosch sloeg het Groot Russisch Circus tussen 18-22 oktober 2006 zijn tenten op. Het affiche van het Staatscircus van Moskou hangt aan de binnenzijde van de winkelruit op de hoek St.Geertruikerkhof/Orthenstraat  dat van het Groot Russisch Circus is er - aan de buitenkant - overheeh geplakt. 
foto © paul kriele, 3 oktober 2006.


 

Herfst langs de Van Grobbendoncklaan.

foto © gerarad monté, 2 september 2006.

De mannen van het Bosschebasketbal EiffelTowers namen op dinsdagmorgen 5 september 2006 even de tijd om te poseren voor de persfotografen. Toevallig kwam Bastion Oranje langs, pakte de camera en klikte wat. Randy Wiel [linker foto] is de trainer [blauw jack en witte pet]. Op de rechter foto 2e v.l. Erik Nelson en ook nauwleijks zichtbaar Sam Jones Travis Young voor hem. 
foto © paul kriele, 5 september 2006.

Dinsdag 5 september 2006 maakten de spelers van Eiffel Towers een rondje door de stad. Het was hun kennismaking met Den Bosch. Je zou ook kunnen zeggen: de inburgeringscursus. Ze vertrokken van het stadhuis, waar wethouder Rodney Weterings hen toesprak en er chocoladebollen werden genuttigd, zo uit het handje. Daarna verplaatste het programma zich naar bedrijfspark de Hambaken, waar in de verffabriek SPS een rondleiding werd gegeven en hier en daar wat produkten werden 'getest' en een toelichting werd gegeven op de fabricage.
Ook aan de Sint Jan kon niet worden ontkomen. Daar staken sommigen een kaarsje op bij Maria. Behalve enkele Nederlanders of Nederlandstaligen zitten er nogal wat Amerikanen tussen onder wie Sam Jones en Trance Young.

foto © paul kriele,  5 september 2006.
 

Bruidspaar Edwin van Dijk en Antine Krijger = 25 augustus 2006.
'Pas getrouwd', gold deze morgen voor Edwin van Dijk en Antine Krijger, die in de Nederlandse Hervormde Kerk in de echt waren verbonden.


foto © paul kriele, 25 augustus 2006.

Schaften bij Cinderella Hinthamerstraat 13- den bosch, 23 augustus 2006.
Acht bouwvakkers, eentje is nauwelijks [benen] zichtbaar, houden schafttijd bij hun werk voor de schoenenzaak Cinderella op Hinthamerstraat 13. Die zaak krijgt een fikse opknapbeurt
.
foto © paul kriele, 23 augustus 2006.

Boten op hun ligplaats aan de Oosterplas. In het silhouter rechts het Provinciehuis.

foto © gerard monté, 5 augustus 2006.

Gerenoveerde schoolcomplexen Mariënburg.
De nieuwbouw rechts en de voormalige kweekschool links gescheiden door een eigentijds hekwerk.
De nieuwe bewoners van de gerenoveerde en tot appartementen verbouwde school [links] zijn druk doende hun nieuwe home in te richten.
Die verbouwing startte in juni 2005 en kwam precies voor de bouwvakvakantie van 2006 gereed
.
foto © paul kriele, 31 juli 2006.
 

De 1e Honda Goldtwin Trike in Nederland, 31 juli 2006
Jan van Ree uit Kaatsheuvel is de trotse bezitter van een driewielige Honda Goldwin, met de toevoeging Trike. Jan kocht de motor een jaar geleden vanwege zijn pensioen en toert met vrouw Toos en vriend Leo Kuysters en diens vrouw Wilhelmien door Nederland. 
De twee stellen zijn ook al in Zuid-Frankrijk op vakantie geweest.

Jan van Ree en vriend Leo Kuysters uit Kaatsheuvel bij hun motoren. Op 31 juli 2007 parkeerde hij de driewieler op het Anna Frankplein en kreeg er veel bekijks. De vrouwen doen even de stad. Toos roept nog:'Jan doe de klep van de koffer goed op slot'

Bij deze donker rode Goldtwin Trike hoort ook nog een aanhangwagentje. Maar die ging dit keer niet mee op reis. Deze Goldtwin is de eerste in Nederland en voor zover Jan weet, nog de enige.
Deze Honda is volgens Jan van Ree gefabriceerd in de USA, maar het achterstel werd bij EML in Neede bij Zwolle gemonteerd. 
foto © paul kriele, 31 juli 2006.

Hittegolf zomer 2006.
 
-Rechts boven: Zomer op de Dommel.
-Boven: Aan de Zudierplas bleef het toch betrekkelijk rustig.
-Rechts: Brandweeroefening aan IJzerenVrouw.

foto © paul kriele,18 en 21 juli 2006.
 

Oversteek voor mens en dier.

foto © paul kriele, 12 juli 2006.

Een jong stelletje bewondert het beeldje van Janus & Bet op de kop van de Binnenhaven, maar voelt zich bespied en vertrekt.. foto's © paul kriele, 12 juli 2006.Woensdag 12 juli 2006, rond het middaguur ging een deel van een jacuzzi door de lucht naar het duurste penthouss van het nieuwe Mariënburg complex. Op het platte dak van die woning op de vijfde etage -kosten vijf ton- liet de eigenaar een jacuzzi plaatsen.
Takelbedrijf Van Riel hijst de bankaraidelen van Van Grinsven b.v. naar de flat
.
foto's © paul kriele, 12 juli 2006. 
 

The Fabulous Thunderbirds en the Guy Forsyth band.
Bij 013 in Tilburg treden op maandag 17 juli 2006 op: The Fabulous Thunderbirds en The Guy Forsyth-band. Het optreden van deze band trok de aandacht door een opvallend affiche in de Gasselstraat. 

foto's paul kriele, 11 juli 2006

Het Sportiom heeft ook een eigen strand bij het zwembad wat goed dienst deed tijdens de hitte in de zomer van 2006.

foto © paul kriele,  10 juli 2006.
 


Groep 8 van de basisschool St. Fransiscus uit Eindhoven vindt Den Bosch zo leuk dat ze daar op het eind van het schooljaar 2005/2006 een speurtocht gingen maken. Aan de hand van kleine plattegronden moesten de leerlingen van deze basisschool de stad gaan verkennen.
De start was bij het Puthuis op de Markt
.

foto's © paul kriele, 22 juni 2006.


Hijskraan blokkeert Berewoutstraat.
De Berewoutsraat was dinsdag 20 juni 2006 geblokkeerd door een kraan die allerlei bouwmateriaal over de daken van de nieuwbouw naar de binnentuin hees. 
foto © paul kriele, 20 juni 2006.
 In de Verwersstraat kwamen we bepakt en gezakt en compleet met bolderwagen een groepje picnikkers tegen. Die
waren onderweg naar de Casinotuin, waar eerst een werkgesprek zou worden gehouden. Maar deze dinsdag 20 juni
2006 was voor deze medewerkers van De Rooi Pannen uit Tilburg min of meer feestelijk. Zij vierden op originele wijze
het afscheid van hun collega/docent Paul van der Vrande.
Bij het monument voor Joodse schoolkinderen hadden zij een picnicplek ingericht.
Links in lichtblauw overhemd docent Paul van der Vrande. Daar omheen de collega's ofwel'.. een zooitje ongeregeld en gevaarlijk gezelschap, dat werkzaam is op uiteenlopende afdelingen,' zoals hij fluisterde..
Staand Toine van Klaarhoven die blijkbaar e.e.a. georganiseerd had.. 
De Rooi Pannen-medewerkers hadden rond 12.30 uur al een Bossche bol achter de kiezen, en waren aan de lunch
bezig en keken uit naar het avondmaal, dat ze in Pilkingtons zouden nuttigen en dan met het busje terug naar Tilburg..Daarmee zat er ook voor Paul van de Vrande, na 25-jaar dienstverband, deze jubileumdag erop

foto's © paul kriele, 20 juni 2006.

Nederland kleurt oranje, maar het Julianaplein paars.

foto© geratd monté, 18 juni 2006.

Sedert deze week rijden er enkele Velotaxi's van Intergas door de binnenstad. Het betreft een promotie van energiemaatschappij, die potentiële klanten wil kontrakteren. De taxi's rijden gratis korte afstanden en zijn opvallend gekleurd in de huisstijl van Intergas.
De hippe vervoermiddelen die veel bekijks trekken, kunnen twee passagiers vervoeren. De driewielers worden door studenten. Eventueel maken ze gebruik van een electromotor
 
foto © paul kriele, 23 mei 2006.

 

De gemeente heeft een bedrijf ingehuurd om het onkruid te bestrijden. Regelmatig trekken mannen uit Beuningen, resp. Nijmegen net hun 'Wave' erop uit om in Den Bosch onkruid met hete lucht weg te spuiten.
Gebroederlijk staan de ingezette machines, die door de gemeente worden ingehuurd op de Oude Hulst tegen het kantoor van Rijkswaterstaat. 

foto © paul kriele, 20 juli 2006.

Een regenboog tekent de zomer boven de Bossche polders.

foto © paul kriele, 30,mei 2006.Links: de kraan waarin enkele medewerkers van T-Mobile uit Den Haag die op 11 mei 2006 bezig waren de singnalen voor het gsm-verkeer te meten.
Rechts: de cabine is nog net zichtbaar en zakt weg achter het PTT-kantoor in de Prins Bernhardstraat
.
foto's © paul kriele, 11 mei 2006.

Rond 12 uur had een Duitse vrachtwagen vastgereden voor de piramide in de Vughterstraat. Volgens een man achter het bureau van Stadstoezicht moest deze chauffeur achteruit, en al draaiend de stad verlaten via de St.Jorisstraat. Maar meteen achter de vrachtwagen met aanhang stond een file waaronder enkele stadsbussen..
Twee agenten van Stadstoezicht waren volgens de deskman onderweg om de berstuurders te helpen en om een bon uit te schrijven...


foto © paul kriele, 11 mei 2006.

Hangjeugd op de Wilhelminabrug.
foto © paul kriele, 3 mei 2006.
 


Tien Schijndelse zussen Van deVen waren een dagje uit in Den Bosch. Op een bankje aan de Dommel wachten zij op
de rondvaartboot van Wolthuis..
foto © paul kriele, 11 mei 2006.

Jeugd wordt slapende rijk..  .  Dat was de eerste ingeving toen ik deze jongenman op straat zag liggen. Het verhaal ligt anders.
Ze waren bezig met een wervingsactie  voor personeel...
Allen waren in rood tenue gekleed en deelden flyers uit. Een van hen had zijn werk er blijkbaar op zitten. ... 
Dit promotieteam van www.afgepakt.nl manifesteerde zich op woensdagmiddag 26 april 2006 op het Stationsplein...
Deze rode jongelui voerden actie om de piraterij op internet tegen te gaan en de privacy van de burger te beschermen. Deze actie is een uitloper van de vandaag door World Intellectual Property Organization uitgeroepen Intellectual Property Day ofwel de 'Dag van het intellectueel eigendom'. 30 % van de software in Nederland is illegaal. Daarmee staat ons land het laagst genoteerd op de lijst van internetpiraterij.
Leest u verder op www.afgepakt.nlfoto © paul kriele, 26 april 2006.


Ook clows hebben het in deze maatschappij moeilijk Naast de Servische en Bulgaarse accordeonisten is dit een puur-Hollandse clown die in de doorgang van de ABN/AMRO-bank in de Visstraat een plekje inneemt en al spelend een eurocentje vangt,

foto © paul kriele, 12 april 2006/Visstraat.


De  sociale verzorgingsstaat.

foto's © paul kriele, 11 april 2006.Regelmatig zie je op straat nog wel eens- verdekt opgesteld- een bedelaar zitten. Onbegrijpende en afhoudende gezichten van passanten die een dergelijk tafereel gade slaan of er onbewust mee geconfronteerd worden.

De rijkdom binnen, de armoede buiten de deur.. 

 

Met de klas op de foto - 4 april 2006. 
Zo maar een schoolklas die een dagje Den Bosch, al poserend doet voor het pand van Vennix/ West-side


foto © paul kriele, 4 april 2006.
 
 

Op 28 maart 2006 bezocht deze klas van een Waalwijkse school het Sint Janscenturm. Meestal volgt een bezoek aan de priesteropleiding na een rondleiding in de St Jan, lichtte een VVV-medewerkster toe. 

foto © paul kriele, 28 maart 2006. 

Het is na weken van vorst en kwakkelen weer voorjaar op Bastion Oranje.

foto © paul kriele, 28 maart 2006.

Winter in de Binnenhaven

foto © gerard monté, 2 maart 2006.

Voor de Hema stond donderdag 9 februari 2006 een promotieteam van Nivea die er monsters van producten uitdeelde. Opvallend waren de etalagepoppen die als decor dienden. 

foto © paul kriele, 9 februari 2006.
 

Rijdende bierwagenmet muziek.
Dit keer was het een promotie van de FNV Horecabond die met een slagwerkgroep de aandacht trok voor hun gammele CAO, waarin hun [financiële] positie niet echt goed geregeld is.

foto © paul kriele, 9 februari 2006.
 

De MantelSpecialist zette de vorige week een auto in de etalage Het bleek de servicewagen van de bouwvakkers te zijn. MS zit in een verbouwing.
In de week van 6-11 februari 2006- dus nog ver voor het voorjaar - kwam de gerestylde winkel als nieuw achter het krantenpapier te voorschijn
.

foto © paul kriele, 2 februari 2006.

 


Artikelen binnen de categorie Straattaferelen 2006:

Geen artikelen onder de categorie opgenomen