Opvallende wielrenner

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-08-2001 Ties van Brussel was in zijn werkzaam leven pompbediende in Veghel. Maar sedert zijn pensioengerechtigde leeftijd geniet de van oorsprong in Cuijk geboren Oost-Brabander [*1933] van het leven en veelal in de natuur.

Zijn grootste hobby is fietsen Vele steden in Nedelarnd heeft de kleurrijk geklede sportieveling al bezocht. Dat nodigt uit die steden eens met elkaar te vergelijken: Den Bosch lijkt fietsvriendelijk maar steekt wat fietsvoorzieningen betreft karig af bij Tilburg. 'In de wolstad zijn de paden pas prachtig,' aldus Ties. Ook komt hij veel in België- een heel aardig land voor fietsers- Frankrijk en Duitsland. ' Daar houden ze goed rekening met je.'

In Italië, dat niet zo als fietsvriendelijk bekend staat, is hij nog niet geweest.
Als de in Uden woonachtige Ties pech heeft maakt hij z'n fiets zelf .' Tja wat je zelf kunt moet je ook zelf doen,' zegt hij lakoniek.
En zit hij niet in de buitenlucht dan leest hij. Lezen in boeken van Mulish, Van ' t Reve of Bomans is een van zijn favoriete bezigheden.

Bij de komende Tour de Féminine zal hij zeker van de partij zijn, zoals dat ook het geval was bij de Tour de France in 2000. Toen was zijn favoriet Eric Dekker van wie hij zijn petje cadeau kreeg. Maar Joop Zoetemelk blijft in zijn herinnering onvergetelijk.