Dode Nieuwstraat

Dode Nieuwstraat, zoals de naam al aangeeft, liep de straat vroeger dood ter hoogte van de achterkant van Perry van der Kar. Nog vroeger stond hier het  Minderbroedersklooster. Ter oriëntatie: De Dode Nieuwstraat is het 'verlengde' van de Karrenstraat en begint aan de andere kant bij de Minderbroedersstraat.

De naam geeft aan dat deze straat aan de rand van de eerste oude stad lag. 

Laatste artikelen binnen de categorie Dode Nieuwstraat:

Schoenenzaak Rieker in Dode Nieuwstraat  sluit na zeven jaar

Schoenenzaak Rieker in Dode Nieuwstraat sluit na zeven jaar

Gepubliceerd op: 07-08-2018 | Gewijzigd op: 07-08-2018
Op Dode Nieuwstraat 72, achter de Hema, houdt de schoenenzaak Rieker opheffingsuitverkoop. Eigenaar Thijs Paanakker staat op een moment qua beroep een andere weg in te slaan.
Lees meer
'Solos jongeren' opent pand in Dode Nieuwstraat

'Solos jongeren' opent pand in Dode Nieuwstraat

Gepubliceerd op: 14-04-2010 | Gewijzigd op: 0
De jongerenorganisatie SOLOS opent op 22 april 2010 een winkel en ontmoetingscentrum in de Dode Nieuwstraat. Dit pand ligt op de grens van de Karrenstraat en de Dode Nieuwstraat. Het was in de jaren 60-70-80 de Sociale Dienst, later hebben er diverse winkels ingezeten, zoals een bloemenzaak en een platen- annex cdwinkel.
Lees meer
Renovatie + aanbouw appartementen [Dode Nieuwstraat]

Renovatie + aanbouw appartementen [Dode Nieuwstraat]

Gepubliceerd op: 08-04-2008 | Gewijzigd op: 0
Wonder Woman op Pensmarkt 16, onderdeel van een kledingbedrijf uit Houten, gaat de winkel renoveren. De Dode Nieuwstraat, met binnenplaats en aanbouw behoort ook tot het perceel.
Lees meer
Nieuwe platen/cd-zaak High Fidelity

Nieuwe platen/cd-zaak High Fidelity

Gepubliceerd op: 21-04-2006 | Gewijzigd op: 0
In de voormalige bloemisterij Art of Flowers op Dode Nieuwsstraat 72 - achter de Hema - vestigt zich vanaf 1 juni 2006 de platen/cd-zaak 'High Fidelity'. Momenteel -medio april 2006 -wordt het pand, dat ooit de Sociale Dienst huisveste en eigendom is van Jacques van der Miessen, ingericht.
Lees meer