Schoenenzaak Rieker in Dode Nieuwstraat sluit na zeven jaar

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-08-2018 | Gewijzigd op: 07-08-2018
Thijs Paanakker [36 jaar], telg uit een familie uit Huissen bij Arnhem staat, na zeven jaar schoenenbranche, op het moment  een andere weg in te slaan in zijn bestaan. Rieker, de winkel op Dode Nieuwstraat 72 en gespecialiseerd in anti stres schoeisel, houdt momenteel uitverkoop.

Schoenenzaak Rieker op
Dode Nieuwstraat 72 gaat sluiten.


foto © paul kriele, 7 augustus 2018.
............................................................
 


Bericht van 12 april 2011: Schoenenzaak Rieker op Dode Nieuwstraat 72 geopend.
Op Dode Nieuwstraat 72, achter de Hema, is de schoenenzaak van Rieker gekomen. Rieker is een bekend Duits schoenenmerk. De zaak wordt geleid door Thijs Paanakker, telg van een familie uit Huissen bij Arnhem, maar al vanaf opa Paanakker actief in de schoenen. Rieker maakt reclame met antistress schoeisel voor dames, heren en kinderen.

Het pand op Dode Nieuwstraat 72, op de grens met de Karrenstraat, heeft al vele functies doorgemaakt. Het begon ooit [jaren70] als Sociale Dienst.. Het fonkelnieuwe interieur van Rieker met warme kleuren en een overzichtelijke presentatie.

foto's © paul kriele, 12 apriol 2011.

De 28-jarige Thijs vertelt: Opa Paanakker zat al in de schoenenbranche. Hij had een zaak in de Rijnstraat in Arnhem 'Paanakker schoenmode'. Mijn vader is in die branche doorgegaan, maar dan als vertegenwoordiger van Rieker. En mijn broer Bart en ik zijn een eigen zaak begonnen. Bart, die wat ouder [35 jr.] is dan ik in Arnhem en deze zaak Rieker shop in Den Bosch in een straat dichtbij de A-locatie. Maar Rieker is een merk waar de mensen op afkomen,' zegt Tiijs vergoelijkend, 'want er zijn Rieker-winkels die zelfs op een bedrijfsterrein floreren.
Maar mij sprak de locatie direct aan,' vertelt de jonge schoenenspecialist die ook overtuigd is van de positieve kanten van Den Bosch als koopstad. 'Net zoals Arnhem is ook Den  Bosch uitgeroepen tot 'Beste Binnenstad'. 

Terug naar boven