Nieuwe platen/cd-zaak High Fidelity

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-04-2006 In de voormalige bloemisterij Art of Flowers op Dode Nieuwsstraat 72 - achter de Hema - vestigt zich vanaf 1 juni 2006 de platen/cd-zaak 'High Fidelity'. Momenteel -medio april 2006 -wordt het pand, dat ooit de Sociale Dienst huisveste en eigendom is van Jacques van der Miessen, ingericht olv de toekomstige bedrijfsleider Hans Jongens. De Bosschenaar Jongens is geen onbekende in de zakenwereld, want hij had eerder een stripboekenwinkel in de Snellestraat. Deze zaak Dick Bosch was naast de modellenwinkel van Peter Toemen [Minderbroedersstraat] gevestigd.

De voormalige bloemisterij en daarvoor Sociale Dienst in de Dode Nieuwstraat/Karrenstraat. Op 1 juni 2006 gaat daar de cd/platenzaak High Fidelity open.
foto's © paul kriele, 21 april 2006.
 

'High Fidelity' richt zich op het genre 'Americana', ofwel de sixties omdat het enerzijds een hobby is van de toekomstige bedrijfsleider Hans Jongens en anderzijds omdat in dat genre zo weinig verkrijgbaar is. De eigenaars Cor Verbeeke en Maarten Koehorst van High Fidelity hebben al zaken onder de naam Sounds in Tilburg en Rotterdam.
Het interieur van de zaak sluit aan op de muziekstijl: the sixties dus.


-