Arriva presenteert bij Provinciehuis 400 nieuwe bussen

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-10-2014 | Gewijzigd op: 30-10-2014
Woensdagmorgen 29 oktober 2014 heeft Arriva bij het Provinciehuis 400, waarvan 300 nieuwe, bussen aan de pers gepresenteerd.
Er waren toespraken van de voorzitter van de Raad van Bestuur van Arriva, Anne Hettinga, en de gedeputeerde voor Vervoer Ruud van Heugten. Maar centraal op deze kennismaking stond groep 5 van de Herman Broereschool, waarvan Luuk de Kleijn en Johan deVaan, na het officiële deel op het voorplein een groot rood lint mochten doorknippen. Daarna konden zij niet wachten om van alle kanten de bussen te gaan bekijken.


Enkele van de 300 spik splinter nieuwe Arrivabussen [Volvo,VDL en Mercedes], die vanaf 14 december 2014 in Brabant gaan rijden.
Alle bussen hebben airco en Wifi. De lange afstandsbussen Volans [Volvo] en Brabantliner [Mercedes] ook oplaadlpunten voor gsm's.

foto © paul kriele, 29 oktober 2014.

Ze werden er voor beloond: een dagje Efteling met de hele klas. Daarna verwacht Arriva wel een opstel zonder fouten over dat dagje uit…. Ter herinnering daaraan maakt de busmaatschappij een boekje.
De Arriva bussen rijden op het zeer milieu vriendelijke  [nog beter dan gas] Euro6.
Ze zijn geproduceerd in Nederland ! en worden in Brabant onderhouden
.

foto © paul kriele, 29 oktober 2014.

Voordat directeur Anne Hettinga met zijn toespraak begon sprak hij met de luidruchtige, achtjarige [op één na] jongens en meisjes af dat: ‘Als ik spreek jullie zwijgen en als ik even pauze houdt, mogen jullie weer schreeuwen’. Dat hielp voor even.. .
Hettinga sprak onder meer over de 1 miljard – een 1 met 9 nullen, zei hij tot de jeugd- als waarde voor de gemeenschap die in het openbaar busvervoer in Brabant muv Eindhoven/Hermes, wordt geïnvesteerd.

 
De toespraken van algemeen directeur Anne
Hettinga en gedeputeerde Ruud van Heugten.
Gedeputeerde Ruud van Heugten. 

foto's © paul kriele, 29 oktober 20014.

Toespraak Arrivadirecteur Anne Hettinga [voorzitter Raad van Bestuur Arriva]
Kenmerken van dit vervoer [tot de kinderen: waar jullie gratis mee mogen] zijn verbinden, duurzaamheid en een l age milieu-uitstoot. Dat komt door de brandstofkeuze voor Euro 6, de nieuwste dieselbrandstof die zelfs nog beter is dan gas.
De bussen zijn niet in China, maar in Nederland of Duitsland geproduceerd door Mercedes, Volvo en VDL en blijven ook voor onderhoud in Brabant, aldus Hettinga. Arriva gaat er vanaf 14 december 2014 meerijden.
Gedeputeerde Ruud van Heugten herinnerde nog even aan de ruzie tussen Veolia en Arriva over de toekenning van de concessie en de chauffeursstaking die ook op het voorplein plaats vond. Maar dat moeten we maar gauw vergeten. Het is fantastisch dat Arriva, zo kort voor de 14edecember, de planning rond heeft en de bestelling van de bussen heeft kunnen realiseren.
sprak Van Heugten die aangaf dat ‘…Brabant jaarlijks 40 miljoen busreizigers telt. Die passagiers reizen in de beste en mooiste bussen die ook nog eens zijn uitgerust met Wifi, zodat jullie [tegen de Broereschool] onderweg ook nog met je apparaatje kan spelen.
Arriva heeft een uitstekende offerte ingediend. De jeugd mag er gratis in de bus. En daarin is Brabant uniek in het land.’

Hierboven: Trots poseren Luuk de Kleijn [l.] en Johan de Vaan die namens hun Herman Broereschool een cheque voor een dagje Efteling  in ontvangst mochten nemen.
Voor dat cadeau werd luid geklapt.  Maar ze moeten er achteraf wel een opstel over maken: zonder fouten
!

foto's © paul kriele, 29 oktober 2014.

Daarop bood Hettinga aan groep 5 van de Herman Broereschool een gratis dagje Efteling aan. De cheque namen Johan de Vaan en Luuk Kleijne in ontvangst. Daarmee werden ze ok nog eens gekwalificeerd als proefkonijn. 'Konijn ?', riepen enkele jongens. Hettinga: ’ Omdat de Keukenhof en de Efteling twee speerpunten vormen van ons busvervoer.  En daarmee zijn jullie tot proefkonijn gebombardeerd.'

Toen was het moment aangebroken om buiten de bussen te gaan bekijken en ze te keuren.
   
Rechts:  Even poseren met de hoge heren van Arriva en de Provincie:  Anne Hettinga [l.] en rechts gedeputeerde Ruud van Heugten.
Luuk de Kleijn [r.] en Johan de Vaan houden de grote en scherpe schaar nog in hun hand waarmee ze
het rode Arrivalint hadden doorgeknipt.
Daarna mochte  ze een kijkje in de bussen nemen.
 
Rechts: Een indruk van de drukte op het voorplein van het Provinciehuis waar de presentatie eindigde en waar de pers, de genodigden en de schooljeugd de nieuwste Arrivabussen konden bewonderen.

foto's © paul kriele, 29 oktober 2014. 
 
 .
 
 
Van de 400 die er rijden zijn 333 spik splinter nieuw  en daarvan zijn er 164 van VDL, die ook het onderhoud gaat doen.
Alle bussen hebben airco en Wifi. De lange afstandsbussen Volans [Volvo] en Brabantliner [Mercedes] ook oplaadlpunten voor gsm's.


Terug naar boven