Aanleg nieuwe bushalten gestart

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-12-2014 | Gewijzigd op: 12-12-2014
Onder meer op de Parade worden de
haltes voor de stadsdiensten weggehaald.

foto © paul kriele, 12 december 2014.

Bericht van 9 december 2014: Miv de nieuwe concessie voor Arriva worden bushalten weggehaals of verplaatst.
De gemeente begint met de aanleg van nieuwe bushalten in de vooruitloop naar de nieuwe verkeersboulevard die rond de binnenstad loopt.
De aanleg van de 30 km zone-boulevard start aan de Zuidkant. De Hekellaan is qua verkeersbanen klaar, maar dan dienen nog de Zuidwal en Parklaan te worden aangepast en van straatmeubilair en groen te worden voorzien. Op de kop van de  Pettelaarseweg, nabij de Hekellaan komt ook een overstaphalte.

Als laatste komt de Zuid-Willemsvaart, waar het GZG-terrein in ontwikkeling is, aan de beurt. Die route heet de kanaal boulevard.
Voorlaatste is de Oranjeboulevard met Koningsweg, Koninginnelaan en Brugstraat, alwaar bij het station een overstap-bushalte is voorzien.

Het gebied van het oude GZG-terrein gaat helemaal op de schop. De aanvoer via de Tolbrugstraat vervalt. Er komt een nieuwe  aanvoerroute voor voetgangers en fietsers via de Nieuwstraat naar dit project. Dat zal pas in 2016 een aanvang nemen. Van de Kanaalboulevard zullen de
overstaphalten gesitueerd zijn
langs 'de kanaal'  thv het oude GZG
.

foto's © paul kriele, 9 december 2014.

Vanuit die traverse gaan er vanaf nieuwe bushalten milieuvriendelijke dieselbussen naar de nabijheid van de Markt. Daartoe dienen er hier en daar nieuwe abri’s te worden geplaatst en op de busperrons de trottoirs te worden verhoogd.

De nieuwe dienstregeling van Arriva voor onder meer stadsbussen gaat per 14 december a.s. in, maar dan is de gemeente nog niet klaar met dit project..…

Links: De kop van de Pettelaarseweg met links de bestaande buhalte. Daar komt ook een overstaphalte
naar de milieu-vriendelijke binnenstadsbussen.


 


Ook op de Oostwal zijn nieuwe halten
voor de milieu-vriendelijke stadsbussen voorzien
.

foto © paul kriele, 20 september 9 december 2014.
Terug naar boven