Arriva viert start nieuwe busdiensten in Brabant

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-12-2014 | Gewijzigd op: 14-12-2014
Met enige toespraken, ondermeer door de algemeen directeur van Arriva Anne Hettinga, een walking dinner en een bezichtiging van de expositie van de collectie van Sjef Rademaker, luidde zaterdagmiddag Arriva in Het Noordbrabants Museum en het SM’s feestelijk de start in van de nieuwe dienstregeling, die vandaag -zondag 14 december 2014- ingaat in Oost- en West Brabant. In Midden Brabant is een andere concessiehouder.

Vertegenwoordigers uit de politiek, leden van het consumentenplatform Reisoverleg Brabant en vele Arriva medewerkers werden daar gefêteerd.


De genodigden van vervoersmaatschappij Arriva in de voormalige Statenzaal van Het Noordbrabants Museum voor de aftrap van de nieuwe dienstregeling in Oost-en West-Brabant per 14 december 2014.
 

Hettinga gaf een nogal uitvoerig relaas- met feiten van namen, interne [hoofdkantoor Heerenveen] gebeurtenissen en politieke stappen- van hoe het afgelopen jaar de procedure is verlopen. Die uitleg was inklusief de ontstane complicatie, na een fout in de berekening en het daaropvolgende protest van Viola en een dreigende vertraging door een rechtszaak. Maar Arriva heeft alsnog de concessie verkregen. ‘ Maar fouten worden nu eenmaal gemaakt. Maar daar hoort bij ons ook de oplossing bij,’ aldus de positief ingestelde Fries, die aangaf dat de nieuwe dienstregeling ook best wat kleine missers te weeg zou kunnen brengen. Uiteindelijk is het toch mensenwerk ‘.
Verder was de bestuurder erg optimistisch en toonde zich naar ’zijn’ mensen heel dankbaar, aan de vooravond van de nieuwe dienstregeling, waar één milard in om gaat, ook ongemakkelijk, want …’ ik heb er weinig aan gedaan….’.

De directeur maakte ook de namen bekend voor de busdiensten in de Tilburg, Breda en Den Bosch die uit een wedstrijd te voorschijn zijn gekomen:
resp. T-Bus, Baroniebus en Bosch Bus. ‘Die bussen moesten een naam hebben,’ was de uitleg van de directeur, ‘om de betrokkenheid met de reizigers te benadrukken.’

Daarop volgde een filmpje van ‘de prachtige Bourgondische provincie Brabant met zijn steden, dorpen en het licht glooiend fris groen landschap’. Dat intermezzo werd ook nog eens in dichtvorm [Ingmar Heytze] ondersteund.
Hettinga bood het filmpje [in usb-stick verpakt] aan de gedeputeerde Ruud van Heugten aan als dank voor de vlot verlopen samenwerking . Ook de aanwezigen ontvingen bij het naar huis gaan de stick én een spiritueel cadeau.

 vlnr voorzitter van het Reizigersoverleg Brabant Jan Hendrikx, gedeputeerde Ruud van Heugten en Arriva directeur Anne Hettinga.

foto's © paul kriele, 12 december 2014.
Aanbieding van een filmpje over Brabant in de vorm van een usb-stick door Arriva- directeur Anne Hettinga [2evl.]aan de gedeputeerde Ruud van Heugten [l.].

De gedeputeerde Van Heugten sprak onder meer over de voorbereiding die drie jaar geduurd heef. ‘Voor mij is het een grote eer om bij de afronding van dat traject aanwezig te mogen zijn. Het was bijzonder spannend, maar nu overheerst de trots ,’ aldus de gedeputeerde die daarop de belangrijkheid van het vervoersbeleid aangaf: ‘Het verbindend karakter moet zichtbaar blijven, het moet maatschappelijk verantwoord zijn voor onze Brabantse maatschappij en het dient weinig overlast te geven [milieu]. Voortaan is de aanpak van het vervoer vraag gericht. Voorheen was dat aanbod gericht. Toen was alles afgemeten per Brabander. Dat was niet te doen. We zaten met een te mooi vervoer en relatief te weinig aanbod.

De nieuwe opzet is vertaald in het bestek dat Arriva uitvoert,’ sprak Van Heugten en streelde nog eens de
busmaatschappij, die 2200 werknemers telt en behoort tot de Deutsche Bundesbahn. ‘ Arriva heeft lef en risico besef, zo heb ik Arriva in die drie jaar leren kennen. ‘

Maar de bestuurder liet niet na die klein ‘ spanninkjes’, waar Hettinga al op had gewezen, te noemen, zoals de nog niet aangelegde afrit bij ziekenhuis Bernhoven in Uden en de digitale infopanelen in Tilburg die nog niet werken door een probleem met de software.

Maar spreker besloot met: ‘ Chapeau Arriva’.

Niet alleen met dit feest en de cadeau’s maar met een goede dienstregeling wil Arriva ook’… de harten veroveren van de Brabanders, jong en oud zijn onze klanten, in een provincie die bekend staat om zijn feestelijke en culinaire sfeer. Daarom wensen we onze reizigers een goede reis’, sprak Hettinga die zijn gasten uitnodigde voor een overheerlijk en gevarieerd walking dinner in het SM’s, verzorgd door Maison van den Boer.

De voorzitter van het Reisoverleg Brabant Jan Hendrikx, bracht als nieuwtje dat komend jaar formeel Brabant één concessiegebied wordt. Midden Brabant, waar Hermes de concessiehouder is, zal met Oost-en West-Brabant worden samengevoegd en vervolgens aan een concessiehouder worden toegewezen, aldus Hendrikx, die als speerpunten van zijn organisatie veilig, goed en betaalbaar noemde.
Arriva store
Arriva heeft bij de stations, zoals in Den Bosch een Arriva store geopend ,waar reizigers informatie kunnen verkrijgen. Dat kan ook via de Brababt OV App.

Voor  nieuwe dienstregeling zie ook bericht Arriva meer nieuwe bussen dd. 6 november 2014

Terug naar boven