Geen wijziging route transferiumbus vanuit Deutersestraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-10-2022 | Gewijzigd op: 05-10-2022
B&W gaat niet in op de verzoeken de route van de transferiumbus vanuit de Deutersestraat via de Vughterstraat en Achter het Verguld Harnas te verleggen. Ook gaat de gemeente niet in op klachten over penibelel situaties en over overlast  op de hoek Vughterstraat - Achter het Verguld Harnas. Omlegging zou dezelfde effecten hebben alls de bus de route via de St.Jorisstraat neemt. Maar bij die route gaan de winkeliers klagen, aldus de gemeente. En er zit ook geen beweging in bij Arriva ['wijziging is niet realistisch...'], die deze route de beste vindt  voor een aantrekkellijk transferium gebruik. Bron: Brabants Dagblad, dd.05102022.

Bericht van 14 juli 2022: Route transferiumbus vanauit Deutersestraat verleggen.
De PvdA heeft aan het College [brief dd. 10072022] vragen gesteld om de route van de transferiumbus van en naar de Deutersestraat te verleggen.
Geregeld ontstaan er opstoppingen op de afslag Vughterstraat -Achter
het Verguld Harnas. 


foto © paul kriele,
17 juni 2015.
Die busroute liep een keer [op 27 juli 2022] via de Parklaan en Spinhuiswal naar de Prins Bernhardstraat en Keizerstraat en via de St. Jorisstraat weer terug. Dat was een goed idee omdat daardoor overlast en drukteverhoging op de problematische Vughterstraat met Achter het Verguld Harnas en Achter het Wilt Varken werd vermeden. In die buurt vormen ook de vele fietsen obstakels, aldus de PvdA die het College vraagt eens met belanghebbende te praten als ook zij beseft dat die nieuwe route voor verlichting zorgt in de buurt.