Per 11 februari: 1e elektrische stadsbussen

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-11-2009 Op 11 februari 2010 vindt op het stationsplein de introductie plaats van de eerste elektrische stadbussen.  Ze gaan in de stad rijden. Niet in het voetgangersgebied. Dat wil Hartje 's-Hertogenbosch niet. Mogelijk tussen de transferia en de binnenstad.

Het is vooralsnog een proef. Als die bussen bevallen worden er met de dienstregeling van 2010 meerdere kleinere bussen ingezet. Met deze maatregel wil de gemeente het openbaar vervoer schoner en stiller maken.
Het klein model stadsbus kan maximaal 30 passagiers vervoeren. De bussen worden ingevoegd in de bestaande dienstregeling omdat die tussentijds niet gewijzigd kan worden. De provincie heeft daarvan de licentie. De gemeente denkt de bussen voorlopig in te zetten buiten de bestaande stadsbuslijnen, maar daar zijn de Blb en Hartje Den Bosch op tegen.
Vanaf 13 december 2009* gaan er in Den Bosch drie kleine stadsbussen rijden. [Op de foto staan de grootformaat bussen]

foto © albert brokke, 2007Uitstel invoering elektrische stadsbus. 13 janauri 2010.
Blijkbaar is de invoering van de eerste drie elektrisch aangedreven stadsbussen opnieuw uitgesteld. Eerst was het najaar, toen december en Arriva zegt dat dit weer is uitgesteld.
De gemeente had die in het voetgangersgebied willen laten rijden. Maar daartegen bestaan bezwaren van Hartje 's-Hertogenbosch en de Blb.