1e proeve op Arrivaborden met digitale info

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-08-2010 | Gewijzigd op: 08-01-2012
bericht 14 augustus 2010 proeven met infosysteem
Arirva is nog steeds bezig met de proefneming op de digitale borden die twee maanden* geleden  langs de stadsdienstlijnen zijn geplaatst.

* 'Palen met eerste digitale infoborden geplaatst' dd. 3 juni 2010.

Goed leesbaar, [maar door de digitale overbrenging niet zichtbaar op de foto's]  staan de bestemmingen zoals Vliert, Vlijmen, Maaspoort etc. en de aankomst en vertrektijden  af en toe al op de sedert juni 2010 geïnstalleerde infoborden van de stadsdienst.

foto's © paul kriele, 14 augustus 2010.
 

bericht 28 juli 2009. digitaal systeem op station geïnstalleerd
Nog niet het gehele systeem is geïnstalleerd...zoals deze overzichtsborden  aantonen. Het is overigens ook nog maar een proef .. De eerste digitale verwijzingen hangen al aan de portalen van het busstation.Dat is anderhalf jaar verlaat.
foto's © paul kriele, 28 juli 2009.

Het heeft wel anderhalf jaar geduurd, maar Den Bosch heeft nu ook een digitale businformatie. Eindelijk zijn de eerste digitale verwijzingsborden aan de portalen van Arriva opgehangen. De buspassagiers kunnen vanaf het Stationsplein zien van welke halte hun bus vertrekt. De provincie deel tmee dat dit nog een proef is.. In de zomer blijven de borden nog op zwart staan. Voor slechtzienden komt er nog een aparte infozuil.
De overzichstinfoborden moeten ook nog worden gedigitaliseerd.
Al in 2006 ging de vervoerslicentie voor buspassagiers in veel steden in Brabant van de BBA over in Arriva.

Begin 2010 krijgen ook de bushalten een digitale informatie over aankomst-en vertrektijden.
Terug naar boven