Arriva stadsbus rijdt bij Moriaan bloemenkraam plat

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-03-2007 Zaterdagmiddag 24 maart 2007- om kwart voor 5  rijdt een stadsbus van Arriva [lijn 60] de bloemenkraam naast de Moriaan, op de hoek met de Markt/Marktstraat binnen. In de bocht van de Markt naar de Marktstraat verloor de vrouwelijke chauffeur het beheer over de bus waardoor het voertuig rechtdoor op het VVV-kantoor inreed.

Bij die consternatie -op het drukst van de Markt - schoot het voertuig de bloemkraam in en plette de bloemenwagen aan de voorzijde. De twee bloemenmannen van IJkhout Janssen 'Sjakie'[ Stef IJkhout] uit Driel en een medewerker uit Doorwerth, die nog net konden wegspringen, bleven gespaard, maar 3-4 voetgangers raakten gewond van wie een vrouw ernstig, aldus de politie. Onder de slachtoffers was een echtpaar met kinderen waarvan het echtpaar licht gewond raakte en een vrouwelijke klant die wegsprong maar geraakt werd door rondvliegend materiaal.

Overzicht van de situatie bij het VVV-kantoor links en Hunker Möller rechts op de foto.
 
Bij het indraaien van lijn 60 in de Marktstraat vloog de bus rechtdoor op de bloemenkraam, die met de bloemenwagen werd geplet. De twee verkopers bleven ongedeerd.
Links  het VVV- kantoor in de Moriaan.

 foto's © paul kriele, 24 maart 2007
 

Het ongeluk gebeurde op het drukst van de dag en kort voor het opruimen van de Markt, waardoor de vrachtauto's, die materialen en de kooplui moesten ophalen, bleven vastzitten op de Markt en in Vughterstraat. De bus raakte aan de voorzijde geheel vernield. Rond half 7 is de bus op eigen kracht naar de remise gereden. De bloemenwagen, waarvan de voorwielophanging werd vernield, is door een takelbedrijf afgevoerd. Maar voordat het zover was, moest Essent eerst de elektriciteitskast inspecteren of daar schade aan was ontstaan.

Eerste hulp wordt geboden aan het vrouwelijke slachtoffer, dat min of meer ernstig gewond raakte.

foto's © gerard monté, 24 maart 2007.
 
Door de topdrukte op deze zaterdagse markt zat het verkeer in de binnenstad spoedig vast. Het ongeval veroorzaakte een enorme toeloop. Op de rechter foto in blauwe overall Sjakie, ofwel Stef IJkhout.

De voorkant van de bloemenwagen van IJkhout Janssen, waarvan de voorwielophanging werd vernield. 

Lijn 60 van Arriva stadsdienst, die aan de linker voorzijde werd beschadigd, maar op eigen kracht de plaats van het ongeval kon verlaten. 

foto's © gerard monté, 24 maart 2007.
 

Het loopt al tegen de schemering als de plaats van het ongeval enigszins wordt opgeruimd en de schades zichtbaar worden. De bus is al op eigen kracht weggereden.


Terug naar boven