Arriva en Veolia verzorgen vanaf 2015 busvervoer in provincie

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-12-2013 | Gewijzigd op: 17-12-2013
Vanaf 2015 verzorgen - na een 'zorgvuldige aanbesteding' - Arriva en Veolia het busvervoer in Noord-Brabant.  In de nieuwe concessie worden alle lijnen uit het zogenaamde Kernnetwerk gereden en wordt dit netwerk aangevuld met diverse opties die de provincie kan inkopen. Zo blijft er vanaf 2015 in Breda, ’s-Hertogenbosch, Tilburg, Bergen op Zoom en Roosendaal minimaal een halfuurdienst rijden en wordt de frequentie op lijnen waar veel vraag naar is verhoogd en gaan er minder of geen bussen rijden op tijden of lijnen waar nu lege bussen rijden.
De concessie gaat in op 14 december 2014. 

  Arriva krijgt van de provincie de concessie
voor het busvervoer in Oost-Brabant tot 2025. 


foto © paul kriele, 30 november 2007. 

Veolia gaat West Brabant verzorgen  en Arriva doet dat tot december 2024 in Oost-Brabant inclusief de regio Midden-Brabant, muv van het SRE-gebied [Eindhoven e.o.].  
De stadsdiensten in Breda, ’s-Hertogenbosch, Tilburg, Bergen op Zoom en Roosendaal rijden in de nieuwe concessie minimaal een halfuurdienst. Naast de reguliere grote bussen blijft ook het uitgebreide netwerk met buurtbussen vanaf 2015 ongewijzigd rijden.

Elektrisch vervoer
In de huidige concessie is de provincie al gestart met een pilot voor elektrisch vervoer.  Bovenop de pilot zal de Bredase stadsdienst vanaf 2015 al met enkel elektrisch vervoer gaan rijden. Breda is daarmee de eerste stad in Europa.