Provincie verbetert service info busdiensten

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-12-2008 | Gewijzigd op: 28-07-2009
Eindelijk digitaal infosysteem op komst.
Het heeft wel meer dan een jaar geduurd, maar medio 2009 krijgt het Centraal Station in Den Bosch zijn digitaal infosysteem op de zuilen boven de bussen terug. Met het einde van de licentie voor de BBA eind 2006 verdween ook dit informatiesysteem op de busremise. De reizigers moesten het doen met de info op de bussen zelf.
Volgens provinciewoordvoerster Sonja de Graaf is in de loop van volgend jaar het systeem met de vertrektijden en busnummers  weer geïnstalleerd.
 
Nog meer service.. van Arriva op diverse locale en regionale Brabantse lijnen. Rechts het nieuw te installeren Digitaal Informatiesysteem.
foto © albert brokken, 13 juli 2007.
----------------------------------------------------------

Met een extra -provinciale- investering  van € 8 miljoen gaan er vanaf 14 december 2008 in de hele provincie op diverse lijnen meer bussen rijden.
Voor de Bossche regio geldt dat op alle lijnen van de transferia naar de stad. Op de koopavonden, de koopzondagen  en tijdens de vakantiedagen wordt deze dienst uitgebreid met een extra bus.
Zodra het nieuw transferium bij het Pettelaarpark [de Meerendonk] is aangelegd rijdt er daar vandaan een volwaardige dienstregeling naar de Parade.
Vanaf de nieuwbouwwijken in de  Groote Wielen rijden er straks met de nieuwe dienstregeling ook nieuwe bussen .

Op de regiolijnen wordt lijn 160 naar Veghel en Uden uitgebreid naar de avond en de Efteling krijgt voortaan ook in de winter een dienstregeling naar de stations van Den Bosch en Tilburg.
Een nieuwe lijn 130 gaat frequent en direct rijden van Den Bosch, via Waalwijk, naar Tilburg  met in een vervolgstadium stopplaatsen in Drunen en Loon op Zand.