CD van jarige Jan Kersten

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-04-2005 Zondagavond 10 april 2005 heeft Jan Kersten [*11 april 1935] temidden van vrienden en familie een nieuwe cd gepresenteerd. Dat gebeurde tijdens een verjaardagsfeestje van Kersten in de Azijnfabriek. Kersten, die morgen op 11 april 70 wordt, was KLM-steward en staat in de stad - behalve als musicus - ook bekend als dichter [o.a. Meierijmerij].

Rechts het affiche en links Jan zelf met zijn nieuwe cd waarop eigen geschreven en zelf gezongen liedjes staan.
foto © gerard monté,10 april 2005.

De cd, met nagenoeg allemaal eigen gecomponeerde liedjes en zelf geschreven teksten, is niet zijn eerste muziekuitgave, maar wel zijn eerste cd. Daarop zingt niet alleen Jan liedjes gezongen door Jan, maar ook door diens neef Piet en nicht Mieke van den Akker –Lathouwers.
Voor Jan betekent deze jubileum-cd een neerslag van zijn muzikale leven, want [jazz-]muziek heeft hem - onderweg - nooit in de steek gelaten, of het nu zijn stem was, een gitaar, of een dwarsfluit.

-Boven: Jeanine, een van Jans inspiratoren voor een liedje van zijn nieuwe cd.
-Rechts boven: Jacques Quaars  en Mieke van den Akker-Lathouwers, een nicht van Jan en zus van Piet Lathouwers Deze twee familieleden zongen ook een liedje dat op Jans nieuwe cd staat

Dankzij Jaques Quaars kon de cd tot stand komen.

 foto's gerard monté, 10 april 2005.

 

Jan is een ware entertainer die niet schroomt bij een van de beroemde [jazz-] musici op het podium te klimmen om zich in zijn hobby- jazzmuziek- op gitaar of dwarsfluit uit te leven...

 .
Emmanuel Theelen, zoon van de opname technicus [m], die zelf ook aan de cd heeft meegewerkt, en diens vriendin [l]. 

foto's gerard monté, 10 april 2005.
Bloemen worden aangeboden door Mieke van den Akker aan accordeonist Coen van Orsouw die een melodie van een van de liedjes schreef. 
Terug naar boven