Bedenk naam voor pasgeboren Konikveulen

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-04-2010 | Gewijzigd op: 14-04-2010
Een nog naamloos Konikveulen, dat op 7 april 2010 werd geboren en rondloopt in de Kerkhoek, of voortaan als nieuwe naam de Diezemonding is gaan heten.

foto's © tanja de bode/free nature, 8 april 2010.

In de Diezemonding is onlangs [25 februari 2010]  een kudde Konikpaarden in het natuurgebied de 'Diezemonding' losgelaten.*
In die roedel is op 7 april 2010 een veulen geboren. Nu vraagt de stichting Free Nature, die de ontwikkeling van dat gebied langszijde de Dieze in de buurt van Kasteel Meerwijk, begeleidt en beheert,een naam voor dit paard te bedenken.
Er is aan die naamgeving een prijsvraag verbonden. Voor het uitverkoren idee ligt een Konikboek beschikbaar.
Wedstrijdvoorwaarden 
De naam moet beginnen met de letter ‘L’, dezelfde beginletter als de naam van de moeder. Het veulen is een jonge hengst, daarom mag de naam eindigen op elke willekeurige letter, behalve de letter ‘a’. Als toevoeging krijgt elk veulen wat in dit gebied geboren wordt ‘van de Diezemonding’ achter de naam. Stuur je naam met motivatie vóór 1 mei 2010 naar: tanja.debode@freenature.eu. 
Excursie
Wilt u de grote grazers zelf komen bekijken? Op zondag 25 april organiseert FREE weer een excursie in de Diezemonding. Met een gids gaat u op pad door dit mooie natuurgebied. De rondleiding start op Engelsedijk 5a, om 10.00 uur. Kledingadvies: laarzen, lange broek en lange mouwen!

* zie artikel over loslaten  Konikpaarden dd. 25 februari 2010.