Viering met ouders studenten bij 50 jaar Gremio Unio

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-10-2016 | Gewijzigd op: 08-10-2016
Op zaterdag 8 oktober 2016 vierde Sociëteit 't Swijnshooft haar 50-jarig bestaan. Het is de soos van studenten die aan de HAS studeren. De viering was vooral gericht op de ouders van resp. de eerste en de meerdere jaars studenten.

Voor de eerste groep was er een boottocht over de Binnendieze en een stadswandeling en voor de tweede groep een speurtocht en de 'De Wondere Klim' op de St. Jan.
s Avonds is er een diner voor de 110 ouders en nog eental studenten in de HAS en na afloop een feestavond met dj Jesper in de soos aan de Wolvenhoek.

Voor het pand van 't Swijnshooft stonden zaterdagmorgen  enkele studenten in tenue ter promotie van het gouden feest en als welkom aan de gasten die er op koffie en een Bossche bol werden onthaald.

*zie ook de site van Gremio Unio 
Fragment: Op 24 juni 2016 gaan we het vijftigste levensjaar in. van onze vereniging in. 
Op 24 juni 2017 gaan we terug naar waar het allemaal begon, Hotel Central. Daar waar bijna 50 jaar geleden de handtekeningen werden gezet.
 

   
 
Sociëteit  't Swijnshooft van de studentenvereniging
Gremio Unio, die onder meer daar op
zaterdag 8 oktober 2016 haar 50-jarig bestaan vierde
.

foto's © paul kriele 8 oktober 2016.

Over de dag loopt een rode draad  vertellen de in een toepasselijk  licht blauw T-shirt  gestoken Eline, Jeanette en Renske. Zij zijn lid van het damesdispuut Hupitéhda: 'Dit is onze 17e editie, maar we bestaan al 19 jaar. Het programma wil naast het leven van de studenten ook de historie van de stad in beeld brengen.'