HAS-Studenten zweten in soos Gremio Unio aan het Bosch' dictee

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-03-2019 | Gewijzigd op: 22-03-2019
Dinsdagavond 19 maart 2019 namen ruim 40 studenten van de HAS, als lid van de studentensociëteit Gremio Unio, deel aan een Bosch' Dictee.
Dat dictee, met een onderdeel dialect, komt voort uit de band die drie jaar geleden tussen winkeliers uit de binnenstad en de studenten vereniging Gremio Unio is ontstaan. Bijv. kortingen op artikelen is ook een van de privileges die daaruit voor de studenten is voortgekomen.
Nelleke de Laat presenteert met verve en de van haar bekende allure het dictee, dat met Brabants dialect is gelardeerd. Het geeft overigens door bepaalde ‘platte’ woorden ook veel hilariteit  onder de jongeren.

Uiteraard hebben de winkeliers prijzen ter beschikking gesteld. Dit jaar  waren ze daarmee zo royaal dat er bij elke ronde ook een poedelprijs, een prijs voor het snelste inleveren, voor het mooiste handschrift en de overallprijs werd uitgeloofd.
Naast  cadeaus van Barrique, Metropp, de  tattooshop Lucky Cat op Vughterstraat 277, Bloemsierkunst Monique de Kleijn, Bosch Darthuis, Mieke Verheijen kaas, Silva Ducis, Werk aan de winkel,  Miep, een rondje bij Feestcafé Lalala en een lunch bij Stadsherberg ’t Pumpke waren er ook huurfietsen bij Swapfiets.   
 
........
-Boven: Swapfietsen met Pauline Serné en
Jeroen de Vries waren met het deel nemen aan het dictee en met het toekennen van prijzen sterk vertegenwoordigd op deze dicteeavond. 
-Rechts boven: Nelleke de Laat presenteerde het dictee en de dialectwoorden.
-Rechts: De studententeams die aan
de slag gingen , serieus, maar ook vaak hilarisch
door de 'platte' woorden die Nelleke hen meegaf.

 

Links boven: Ook Swapfietsen met Jeroen de Vries
en Pauline Serné waren sterk vertegenwoordigd. Niet alleen met huurfietsen die zij cadeau deden, maar ook door zelf deel te nemen aan, resp. hoog te scoren met het dictee.

-Boven: De jury met Harry van Laarhoven,
Marlise Meulendijks en Yoni en Eef Pels.

-Links: Na afloop ontving Nelleke de Laat een boeket bloemen van Jolanda Bertrums, mede-organisator van het dictee, namens de winkeliersvereniging. 


foto's © pauk kriele, 19 maart 2019.
 

Bij de scores voor het beste dictee gingen Matty Bosch [Swapfiets] en Edgar van de Heijde [wijnproefavond] met de eerste en tweede prijs strijken. Bij de inburgeringscursus kreeg Joppe  van den Broek de poedelprijs, werd Daniëlle Vreeburg derde en Yocye Ypma tweede en Swapfiets [Jeroen de Vries] eerste Bij de overallprijs scoorde Niels Schuurselaar het hoogste. 
 

Terug naar boven