Voor Kikafonds: Hoogste Bossche bol op de Markt

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-09-2006 | Gewijzigd op: 13-06-2011
Op 28 september 2006 hebben studenten van de HAS midden op de Markt, tientallen chocoladebollen opgestapeld. Met hun stunt steunen de studenten de stichting Kika, die opkomt voor kankerpatientjes. De idee kwam van Bakker Jan de Groot die de actie voluit steunt.
Voor de studenten was het 8e lustrum van de vereniging de aanleiding. Graag zouden deze studenten verenigd in Gremio Unio in het Guinness Book of Records komen, maar dat is nog de vraag.

Een Bosch echtpaar dat met een bepakte fiets nog even een paar Bossche bollen voor het goede doel mee naar huis neemt. Het is half vijf er ligt nog een stapel bollen op liefhebbers te wachten. 
De studenten van Gremio Unio en collega's voor en in de bollentent.
Bianca Benschop en Antoinette Duijzer uit het Land vanHeusden en Altena hadden na al die inkopen al heel wat te sjouwen voor hun achterhoede, maar ze namen onderweg naar Wijk en Aalburg toch nog effe een bolletje uit het vuistje. De chocolade wasten ze met een fles SPa van hun kin, voordat ze de bus instapten.  
- foto's © paul kriele, 28 september 2006.

Ook bakker Jan de Groot kan het ludieke van de actie wel inzien en droeg er zijn bolletjes aan bij. 'Jammer van het iets te warme weer,' vond een van de banketbakkers Eugène van de Poll, die de bollen rond 13.00 uur aanleverde. Door de hogere tmepareauur bezweek er hier en daar een bolletje in de stapel. Maar de stunt trok veel bekijks en dat leverde geld in het laatje op voor het Kinder Kanker bestrijdingsfonds Kika.  
De Bossche bollen werden vanaf 16.00 uur verkocht en de opbrengst is voor Kika, [Kinderkankervrij].


De stand midden op de Markt op donderdagmiddag 28 september 2006. Glanzend liggen de bollen waarvan de opbrengst het kankerfonds Kika ten goede komt.
 
foto's © paul kriele, 28 september 2006.
 

Studenten stapelen hoogste Bossche bol  bericht van  31 juli 2006. 
Op 28 september 2006 gaan studenten van de Vereniging K.S.V. Gremio Unio op de Markt de hoogste Bossche bol opstapelen. Dat doen ze bgv het achtste lustrum van hun vereniging. De bolletjes vormen –dat is bij Bosschenaren bekend - een profiteroltaart. Aan deze ludieke manifestatie doet uiteraard bakker Jan de Groot mee. De actie zal door dit typisch Bosch element veel bekijks en vele media trekken. Na afloop worden de bolletjes aan het publiek verkocht en de opbrengst gestort in de kas van het kinder-kanker-bestrijdingsfonds Kika. 


Terug naar boven