Huwelijk Gerrit Braks en Giny Hueber in Sint Jan

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-09-2006 | Gewijzigd op: 28-10-2011
Vanmiddag 8 september 2006 -enigszins verlaat, tegen 3 uur-  zijn Gerrit Braks en Giny Rouweler-Hueber in de Sint Jan door rector A. Merkx getrouwd. Daaraan voorafgaand voltrok zich in het Bossche stadhuis kort na half 2 het burgerlijk huwelijk. Burgemeester Rombouts trad daar op als ambtenaar van de burgerlijke stand.

Het gezelschap liep van het stadhuis, waar om half 2 het burgerlijk huwelijk was voltrokken, via de Markt en de Kerkstraat, naar de Sint Jan. Sommigen passanten fronsten de wenkbrauwen bij het zien van de sjieke geklede dames en heren in donker costuum. Zij dachten: Wie is dat ook al weer..? 

foto © paul kriele, 8 september 2006.
 

Braks [73]] gaat na zeven jaar weduwnaarschap een nieuwe verbintenis aan met de 61-jarigeWassenaarse die hij bij vrienden ontmoette. Het echtpaar betrekt de woning van de oud -minister van landbouw in St.Michielsgestel die onlangs werd gerestaureerd. Voor de echtelieden, die in een zonnig Den Bosch vanaf het stadhuis een wandeling via de Kerkstraat naar de Sint Jan maakte, is hun huwelijk een formalisering van hun relatie. Het echtpaar woont al enige tijd samen. 
In stadhuis en kerk was een select gezelschap van naaste familie en relaties uit de politiek, onder wie minister-president Jan Peter Balkenende, de ouders van prinses Marylène, oud-minister van Buitenlandse Zaken Hans van de Broek en Tweede Kamer voorzitter Frans Weisglas present. Braks is zelf -naast minister van Landbouw en Onderwijs -ook nog voorzitter van de Eerste Kamer geweest.

Poserend met mevrouw Van den Broek De weduwe van burgemeester Don Burgers temidden van het echtpaar Stadhouders [burgemeester vanVeldhoven].
 HIerboven: Poserend voor eigen camera's onder wie van de kleinzoon[van Giny]  Wouter Donia en van de pers  -foto's © paul kriele, 8 september 2006.
 

   
De begroeting van Tweede Kamervoorzitter Frans Weisglas door Marion Braks.  Rechts: Oud-minister van Buitenlandse Zaken Van de Broek in de kerkbanken.
   
  -Links boven: de begroeting door de voorganger onder wie rector A. Merkx en de koster [l]. 
-Boven: Braks' kleindochter Maaike en kleinzoon Luc waren ook in de kerk en mochten -onder toezicht van Theo Braks- de trouwringen bewaken.
-Links:  de voorganger neemt bloemstukje over.

 
foto's © paul kriele, 8 september 2006.
 
Bij de voltrekking brengen de kleindochters Maaike Braks en Hester Donia de ringen naar het bruidspaar.


Het echtpaar Braks-Hueber betreedt door hoofdpad de Sint Jan. ....en neemt plaats op de trouwzetels. 

foto's © paul kriele, 8 september 2006.Terug naar boven