Lintje voor Piet Wijnen dir. Bestuurszaken

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-08-2006 Om half twee speldde burgemeester Rombouts de locosecretaris en directeur Bestuurszaken, Piet Wijnen, de versierselen op behorend bij de koninklijke benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
Dat Wijnen er 40 jaar gemeentedienst heeft opzitten is geen reden voor een lintje meer , aldus burgemeester Rombouts, die ‘zijn‘ loco-secretaris uit de Management Teamvergadering haalde, terwijl het gezin Wijnen elders in het stadhuis zat te wachten. 
Het kwam voor de inwoner van Empel, die naast talrijke nevenfuncties in het sociaal/maatschappelijk leven, onder meer in de ouderenzorg [Maasland], woonstichting [Maasland] en bij Vivent, Divers en de GGZ Oost-Brabant, werd geroemd om zijn wijze, stabiel factor in de organisatie, als een volkomen verrassing.
Wijnen werd door Rombouts met name geprezen doordat hij de waarden van de gemeentelijke organisatie vertegenwoordigt: integer, vertrouwen uitstralend en kwaliteit leverend. Rombouts: 'Voor velen t/m de burgemeester, betekende je een vraagbaken en een gids. Bij een soms onrustig, soms naïef bestuur was je een leidraad. Ik ervaar je als kundig en wijs en heb aan jou dan ook veel plezier beleefd,' aldus Rombouts.
Piet Wijnen in zijn dankwoord: ‘Een onderscheiding, ik heb er wel eens over nagedacht, is toch leuk. Maar die verdiensten zijn wat overtrokken’. In een terugblik gaf de gedecoreerde de gigantische verschillen aan met 40 jaar geleden van de gemeente als organisatie en als stad. 

De toespraak van burgemeester Rombouts tot Piet Wijnen, waarbij de burgemeester ook het gezin van de loco-gemeentesecretaris betrok. Het moment van het opspelden van de versierselen behorend bij het ridderschap in de Orde van Oranje Nassau.
 
De felicitaties van de burgemeester aan de gedecoreerdePiet Wijnen,die er ook 40 jaar dienstverband bij de gemeente heeft opzitten. 
In een donkere combinatie mevrouw Wijnen op de achtergrond. 
Het voltallige Management Team van de gemeente [AMT], dat door de burgemeester voor deze gelegenheid onverwacht uit de wekelijkse vergadering werd gehaald. Echter... , op de voorgrond zijn vooral de vier wethouders, vrnl. Eigeman, Van de Mortel, Weterings en Snijders te zien. Eugster staat elders. Op de achtergrond zijn de overige AMT-leden nog net zichtbaar, onder wie secretaris AMT Peter de Leeuw en Willem van de Made.

foto's © paul kriele, 27 augustus 2006.
 

Piet zat in de vergadering met aansluitend de lunch van het AMT [ oude raadszaal]. In de kamer van wethouder Roderick van de Mortel wachtte zijn gezin en aanhang hem op. Rombouts betrok uiteraard Piets echtgenote en de kinderen o.a. Isabelle, Harm, Regina, Olaf en Erik in zijn felicitaties.

Links:
Rechts: - foto's © paul kriele, 27 augustus 2006. 

   -/ © paul kriele www.bastion-oranje.nl


Terug naar boven