Overval op kapper Barry Giezen

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-05-2011 | Gewijzigd op: 16-06-2011
Bericht 8 juni 2011
Barry Giezen is weer herrezen. Maandagmiddag 6 juni 2011 werd Barry waargenomen in de Arena. Maandagmiddag was trouwens ook zijn vaste promenade door de stad. Barry zat ineengedoken met een petje en en zonnebril op, op de bank in de Arena bij AH, bijna onherkenbaar. Of alleen onherkenbaar voor de toevallige passsant die hem niet mocht herkennen..
Er doen rare geruchten de ronde over de verminking aan de -toen - afgetaapte ogen en de -toen- beschadigde testikels die Barry bij dat sexspelletje zou hebben opgelopen.
De 66-jarige Barry Giezen gespot op de Markt en in de Arena, waarheen zijn dagelijks wandelingetje naar toe gaat. foto's © paul kriele, 16 juni 2011/17.00 uur

Bericht 10 mei 2011
Naar nu pas blijkt is donderdagavond 5 mei 2011 Barry Giezen in zijn huis op de Muntel overvallen* en door messteken zwaar gewond achtergelaten.
*Lees onderaan over Giezen in zijn gesprek met een BD-redacteur

bericht dd. 8 mei 2011/15.00 uur
De politie kan nog niets meedelen over de toedracht naar de ernstige mishandeling [messteken] noch naar de achtergrond van de overval [daders en waarom] op Barry Giezen.
Het is allemaal nog zo onduidelijk, zegt woorvoerster Anja Visscher. Ík er nog niets over kan zeggen. In het belang van het onderzoek kunnen er verder nog geen mededelingen worden gedaan.'
 
bericht dd. 7 mei 2011
De in april 65 jaar geworden Barry Giezen is in de stad een bekende persoon mede door zijn modieuze verschijning en zijn voorkeur voor travestierollen. Jaren was hij kapper en dreef een eigen zaak op het Hinthamereinde. Maar de laatste jaren deed hij dat alleen nog aan huis.

Bekend persoon in het Bossche homocircuit Barry Giezen [*Den Bosch, 22 april 1946] aan huis overvallen. 

 

Giezen modieus, eerder excentriek, hield er een bijzondere levensstijl op na. Zeker in dit circuit maakte hem dat kwetsbaar.
Het is niet duidelijk of Barry de verdachte[n] mee naar huis heeft genomen, wat hij vaker met nieuwe contacten placht te doen, of dat hij werkelijk thuis aan het Muntelplein onverwacht is overvallen.
Zijn vriend vond Barry bij thuiskomst badend in het bloed aan. Mede dankzij die confrontatie en het direct actie nemen, is Barry's leven gered. 

De politie heeft direct donderdagavond en ook nog vrijdag in de loop van de dag een technisch sporen- en een  buurtonderzoek gehouden. De straat was rond zijn huis afgezet.
De uitslag van dit onderzoek volgt mogelijk maandag 9 mei 2011.

Vreemd is dat de politie noch donderdagavond een alarmbericht, noch vrijdag een persbericht over deze zaak heeft verstuurd. Het blijkt achteraf dat Giezen of diens vriend pas vrijdag 6 mei 2011 aangifte hebben gedaan.

maandag 9 mei 2011 Giezen bedwelmd
In een gesprek met een redacteur van het Brabants Dagblad [zondag 8 mei 2011] zegt Giezen die donderdagnacht van 5 op 6 mei 2011 'bedwelmd te zijn geweest.'   
Dat moet dan in ieder geval door iemand zijn gedaan die hij vrijwillig heeft uitgenodigd. En dat maakt de conclusie dat het blijkbaar geen overval moet zijn geweest in zijn huis aan het Muntelplein.
In die 'bedwelming' zou Giezen zwaar lichamelijk letsel zijn toegebracht, door Barry 'verwondingen' genoemd.

Het BD komt dinsdag 10 mei 2011 nogmaals met een artikel waaruit blijkt dat zowel Barry's vriend als hijzelf via een drankje gedrogeerd zijn geraakt. Nadat de vriend door misselijkheid naar bed is gegaan, werd Barry overvallen en zwaar lichamelijk letsel toegebracht. Diens vriend trof hem na enige tijd in die toestand aan.
Er zouden opnamen zijn van de verdachte met wie Barry blijkbaar telefonisch kontakt heeft gehad en waarop een ontmoeting ten huize van Barry Giezen volgde. Op die opnamen concentreert zich nu ook het onderzoek.

Terug naar boven