Popronde met 42 bands op 27 locaties

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-09-2014 | Gewijzigd op: 16-09-2014
Op vrijdag 3 oktober strijkt het reizende -gratis -muziekfestival Popronde in de stad neer op [een record] van 27 locaties. Aan die ronde doen oude rotten en ambitieuze nieuwkomers mee. In en om het centrum  vinden liefst 42 gratis optredens plaats. Popronde spreekt van de uitgebreidste editie tot nu toe.

-Popronde Den Bosch opent om half 8 op de- nieuwe -spectaculaire locatie in het Jheronimus Bosch Art Centre waar een avondvullend programma van vijf singer-songwriters: Sofia Dragt, Tenfold, I Took Your Name, Iris Penning en Chayah, plaats vindt.

-Dit jaar is er een uitgebreid preview-programma in de middag met op het Koning Willem I College de Eindhovense singer-songwriter Iris Penning,
-In de Bibliotheek het Amsterdamse Tenfold,
-een exclusieve set van het Utrechtse Ode to the Quiet boven in de toren van de Sint-Jan
-in het koffiecafé van Douwe Egberts de jonge honden van Orange Skyline.

-'s Avonds is de band Orange Skyline samen met Yuko Yuko en Les Djinns te bewonderen op het Hollandse Nieuwe podium in P79.
-De Muzerije vormt dit jaar het OOR podium. Hier presenteert het muziekblad OOR drie van haar geadopteerde acts. -Vanaf half negen tot half twaalf kun je hier terecht voor kwaliteitsmuziek van de indieband Rondé, de swingende, straffe jonge honden van Project Bongo en het op 'Ziggy Stardust' geïnspireerde APRIL.
-Naast enkel oude bekende locaties zijn er ook gloednieuwe café's ocaties van de partij:  Kapperszaak Kinki doet voor het eerst mee met het avondprogramma [elektronische act CUT_] .
- Tijdens de opening van de expositie 'PREPARTURE',  [organisator Nina Spoetnik] zal de elektronische zangact REINDIER om 23.00 uur een optreden geven in het nieuwe kunstencluster Willem II Fabriek boven het W2 Poppodium.

-Op het oude GZG-terrein zijn nieuwe en nog onbekende initiatieven te vinden, zoals het jonge ondernemersplatform RUIM . In de Mariakapel (Groot Gasthuis) presenteren zij het duo Stopcontact en de hiphopact De Producent. De culturele huiskamer 'ARTuarium' van Bart van Dongen geeft het eigenzinnige Ode to the Quiet een podium in het voormalige mortuarium van het GZG. Het nog maar één jaar oude eetcafé Mariapaviljoen doet weer mee met de ambient eenmans-formatie 'Lion, Meet Lizard.

Kop van 't Zand
Voor het meer alternatieve werk kunnen muziekliefhebbers later op de avond vanaf 22.15 uur terecht in de Kop van ‘t Zand. 
- W2 Poppodium, Willem II Fabriek, Verkadefabriek en World Skate Centre. Uiteraard is er dit jaar weer een Popronde Afterparty. 
-Vanaf 01.00 uur in W2 Poppodium, met de Popronde afsluiter Headfirst en dj’s.

Bekijk het volledige programma op www.popronde.nl/steden/den-bosch
Bezoek ook  de Popronde winkel op Hinthamerstraat 145.

Terug naar boven