RWS maakt aanpak files op A2 [Deil-Vught] bekend

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-06-2021 | Gewijzigd op: 12-06-2021
..... 

RWS heeft in een advertentie van 8 juni 2021 de concrete pannen bekend gemaakt over de aanpak van de A2, tussen Deil en Vught, 'een  van de grootste fileknelpunten van het land.' 
Die bestaan onder meer uit een extra brug  over de Waal [Zaltbommel]  in Noordelijke richting, ee extra brug  over de Maas [Empel] in Noordelijke richting, verbreding van de A2  tussen Deil en Empel met één rijstrook per rijrichting en de toevoeging van een derde rijstrook  aan de parallelbaan van de A2 in de ringweg om Den Bosch.  Het zal nog wel vier jaar duren vooraleeer de werkzaamheden kunnen beginnen.
Op de data 22, 29 en 30 juni 2021 staan online inspraakavonden gepland.

Bericht van 27 juni 2018 Info avond aanpak A2 Deil-Vught
Om de knelpunten in de rondweg A2 rond Den Bosch [vanaf Vught tot aan Deil] aan te pakken volgt er een infomatiebijeenkomst.
Die rondweg zou het beste ontlast kunnen worden door  onder meer de bruggen over de Maas en bij Zaltbomel te verruimen. Dat kost veel geld. Maar voorlopig worden er- op de korter etermijn- wat 'kleinere' middelen ingezet. Bijvoorbeeld: Fietsbevordering woon-werkverkeer, aanleg fietssnelpaden, afslagen  verruimen.


 De gemeenten Den Bosch en Regio Rivierenland en de overheid [Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat] beleggen op 28 juni 2018 / vanaf 19.00 uur  in het Congrescentrum1931 een informatbijeenkomst.

De aanpak op 'de Langere termijn' heeft meer studie en voorbereiding nodig. Bij die uitwerking die via een MIRT -verkenning verloopt,  'kan men meedenken....'.zoals de uitnodiging meldt. 


Zie ook https://www.twitter.com/shertogenbosch of
https://www.s-hertogenbosch.nl/actueel/nieuws/rss/rss.xml