Pas over vijf jaar aanpak fileprobleem A2 [Vught- Deil]

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-07-2019 | Gewijzigd op: 12-07-2019
Er ligt een uiteindelijk uit tal van 'voorgelegde scenario's vier pakketten maatregelen klaar om het fileprobleem op het traject tussen Vught en Deil van de A2 aan te gaan pakken. Na een procedure [o.a.beraadslagingen door de overheden en RWS en inspraak] zal minister van Verkeer Cora van Nieuwenhuizen eind 2020 de knoop doorhakken en besluiten voor welk pakket gekozen wordt. Dat meldt het Brabants Dagblad  [dd. 12072019].
De oplossing zal waarschijnlijk inhouden de uitbreiding van de A2 [tussen Empel en Deil] van twee maal drie, naar twee maal vier of vijf rijstroken 
Over die aanpak beraden zich eerst nog Den Bosch, de provincies Noord-Brabant en Gelderland met de regio Rivierenland en een projectgroep van Rijkswaterstaat. Naar verwacht zal pas  in 2025 aan de uitbreiding van de A2 worden begonnen. 


Aanpak van de rondweg
in 2009 er hoogte van de afslag naar Oss bij Heijmans.


foto © rws, de jong

 

In ieder geval wordt er westelijk van Den Bosch [randweg en Vlijmenseweg en de Bossche weg] niet opgewaardeerd. Maar voorlopig wel tal van kleinere maatregelen, zoals meer parkeervoorzieningen bij bus -en treinstations in omliggende steden met inwoners die van de A2 gebruik maken, een spitslijn van de bus Maaspoort- Centraal Station, een snelfietsroute tussen Den Bosch en Zaltbommel  en carpoolplaatsen in de buurt van de A2.