Het Rijk stelt 820 miljoen beschikbaar voor weer opkrikken van A2

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-11-2020 | Gewijzigd op: 28-11-2020
....
De rondweg bij Heijmans inHintham  [l.] en de afslag naar  St.Michielsgestel in 2009.
foto's © rws ,2009.
---------------------------------------
De A2 vanaf Vught naar Deil kan, dankzij een reservering door het kabinet van € 820 miljoen, worden uitgebreid van twee maal drie naar twee maal vier rijstroken. Ook komen er extra bruggen bij Zaltbommel en Empel. Dat staat in het bijgestuurde programma Meerjarenprogramma Ruimte en Infrastructuur van minister Cora van Nieuwenhuizen.

Wethouder Ufuk Kâhya bericht in een brioef aande genmeteraad dd. 27112020 oebvr de vorotgang van besartuurlijk o verleg MRIT en over de boven vermelde opkrikken. Daaronder valt ook een permanente maximaal 100 km zone voor alle rijbanen van de A2 tussen Vught en Deil. Dientengevolge zal er  een extra rijstrook van de parallelbanen bijkomen. Bij Empel gaat het om een verbreding met een extra rijstrook van de bestaande brug.  Bij Zaltbommel komt tussen spoorbrug en de verkeersbrug een extra brug

Het bedrag van € 820 miljoen valt buiten de korte termijn maatregelen, die bedoelt zijn om de verkeersdrukte terug te dringen, zoals de aanleg van snelfietstroutes en invoegdoseringen.  Zie bericht  dd. 31 oktober 2019 Maatregelen om verkeersdrukte terug te dringen.