Werk aan de weg: elke dag files op de traverse

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-09-2009 | Gewijzigd op: 04-09-2009
Kruispunt Pettelaarseweg/Gestelsweg. Daar vinden werkzaamheden plaats ivm de aanleg van een nieuwe afslag van de rondweg naar Zuid/centrum en St.Michielsgestel,

foto © paul kriele 3 september 2009.

Bericht bevat ook deelse afsluiting N279 ['kanaalweg'].
De rondweg is eind november 2009 klaar. Intussen komt er ook nog een nieuwe afslag in de rondweg voor de richting Den Bosch Zuid/Centrum en St.Michielsgestel ter hoogte van het provinciehuis.
Die afrit is te krap en veroorzaakt verkeersopstoppingen, waarvan het verkeer op de rondweg ook last heeft. Om die op te heffen worden momenteel een extra strook voor afslaand verkeer richting Den Bosch-centrum  en meerdere opstelstroken op het kruispunt Gestelseweg/Pettelaarsweg aangelegd.
De stagnatie werkt door tot op de hele traverse richting Zuidwal-Parklaan en Heetmanplein. Ook de werkzaamheden op de Vlijmenseweg en de vele stoplichtem veroorzaken elke dag tijgens de spits opstoppingen en files.

Correctie op bericht:
De nieuwe -rechtsaf- afslag gaat niet door omdat het bestemmingsplan dat niet toelaat.
Tegen de plannen maakte een van de omwonenden bezwaar waarop dat deel van dit karwei is gecancelled.
De werkzaamheden betreffen nu uitsluitend de volledige vernieuwing van de Gestelseg vanaf het kruispunt Gestelseweg-Brabantlaan-Pettelaarseweg tot voorbij de afslag naar de A2 richting Utrecht.
De rechtsaffer was daar overigens maar een bescheiden onderdeel van en kan dus nu niet worden ‘meegenomen”.

Afsluting N279

De provinciale weg N279, tussen het bedrijventerrein “De Brand” tot aan de toerit van de A2 is van zaterdag 12 september 6.00 uur tot en met zondag 13 september 18.00 uur afgesloten voor doorgaand verkeer. Het betreft het verkeer richting Utrecht. Er vinden dan asfalteringswerkzaamheden plaats.