Indrukwekkende uitvaart van Theo Heijmans

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-10-2003 Drukke uitvaart Theo Heijmans-[ Nieuwsbrief Bastion Oranje, 27 oktober 2003]


De uitvaartstoet voor de St.Jan met de directe familie van Theo Heijmans. foto's © paul kriele, 27 oktober 2003. 

Onder grote belangstelling is vanmiddag -maandag 27 oktober 2003/14.00 uur - in de St. Jan de uitvaartdienst voor Theo Heijmans gehouden. De plechtige dienst werd erg betrokken geleid door pastor Dingenouts, vriend van de familie.  
Theo’s kinderen begeleidden de baar naar het hoofdaltaar waar tientallen bloemstukken waren uitgestald rond het portret van de voormalige bestuurder van de Verenigde Heijmans Bedrijven in Rosmalen. Op de kist lag ook een FC Den Bosch voetbal, de lievelingssport van Theo. Het eerste elftal van FCDen Bosch was volledig aanwezig. Trainer/coach Jan van Van Grinsven, de enige van het huidige elftal die Theo ook als trouwe supporter van nabij heeft gekend, sprak een kort herdenkingswoord. De voetballer relativeerde het winnen en verliezen van zijn elftal. ‘ Theo gaf je troost bij een verlies’, aldus de Dungenaar.  

De kinderen -erg ontroerd - herdachten hun vader: Allaine die vader machteloos heeft liefgehad, Ingrid die voor altijd blij is voor dat moment, de dag voor zijn sterven- dat even duurde, en Ingrid die hoopte dat vader haar altijd zal beschermen. Marianne verbeeldde met ‘Zes Zintuigen’ haar herinnering, gevoel en liefde voor haar vader.
Daarop volgde enkele favoriete nummers van Theo. Van Rosmalenaar- en dus van zeer nabij - Albert West met Cha la la I need you, Cha la la l love you en van Ad de Laat: ‘Brabant Ge verandert’: Dat is geweest Dat zijn we kwijt…..Ook klonk er zang van Hans Hageman en Anneke van der Horst.

Pastor Dingenouts omschreef Theo Heijmans als een zakenman met een hart, een gewone, goeie, lieve mens, die de afgelopen jaren door zijn ziekbed een hoge calvarieberg heeft moeten doorstaan. In de woorddienst vertolkten Rick en Layla met het gedicht ‘ Breng me tot aan de brug’ hun gevoelens over het afscheid van hun dierbare opa.  
Namens de familie sprak voor de dienst van de tafel Theo’s broer Lambert Heijmans die allen die Theo hebben gesteund dankte. Jan Jansen gaf een korte schets van de persoon Theo Heijmans.  

Na de uitvaartdienst werd Theo Heijmans op het familiekerkhof achter de Annakerk in Hintham begraven. Aansluitend was er een druk bezochte condoleance in kasteel Maurick in Vught.

foto's © paul kriele, 27 oktober 2003.  Het verzamelen van de spelers van het eerste elftal van FC Den Bosch bij de luipoort van de St.Jan. [rechts een montagefoto]. 
Theo was een grote sponsor en fan van het Bossche voetbalteam.Terug naar boven