Faillissement nadert voor zaken Free Record shop

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-05-2013 | Gewijzigd op: 28-05-2013
Bericht van hedenmiddag  28 mei 2013 De Free Record Shop Nederland is vandaag officieel failliet verklaard. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam aan persbureau Novum laten weten.
Afgelopen vrijdag maakte het bedrijf al bekend het faillissement aan te vragen. De curator verwacht dat de filialen voorlopig open blijven. bron NRC

Bericht van hedenmorgen dinsdag 28 mei 2013
Vandaag, dinsdag 28 mei 2013, wordt de uitspraak over de faillissementsaanvraag voor 141 zaken van de Free Record shops verwacht.
Merkwaardig is, dat de directie in Capelle aan de IJssel aan de 755 medewerkers heef verzocht te blijven werken. Maar ze krijgen noch een salaris, noch een vakantie-uitkering.

De keten van Free Record Shop heeft op de Pensmarkt en in de Helftheuvelpassage een zaak.
De zaak op het Stationsplein en Van Leest [ook van Free Record] op de Hinthamerpromenade, was al eerder gesloten/ afgestoten.

foto © paul kriele, 28 mei 2013.

Achter het voortbestaan staan nog vraagtekens.. De wens is er wel. Oud-directeur Hans Breukhoven houdt het wel op een doorstart Getwijfeld wordt of de curator daar nog iets in ziet als er sprake is van een bodemloze put, terwijl de Rabobank de geldkraan heeft dicht gedraaid.
En dan zijn er nog de schuldeisers met vooraan de fiscus, die op hun geld zitten te wachten.

Oorzaak van de aanvraag voor een faillissement is de concurrerende markt, maar de crisis en het downloaden vanaf internet [Itunes en Spotify] zijn de doorslaggevende factoren.
Een kleine kans bestaat dat Pro Cures, die eerde Selexys [o.a. Adr. Heinen & Gianotten] en De Slegte kocht, ook nog interesse heeft in de Free Recordzaken. Als dat zo is, gaat het alleen om een beperkt aantal zaken en zonder overname van de achterstallige betalingen aan de pandbezitters en aan de leveranciers van Free Record Shop…..