Milieugroepen en Randweg

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-10-2005 | Gewijzigd op: 30-06-2008

Vrijdagavond 28 oktober 2005 besloten de Milieugroepen accoord te gaan met de aanleg van de Randweg, ofwel de Zuid-Westtangent ook wel Gementweg genaamd. Uitzondering vormt nog Adriaan van Abeelen [Groene Ring], die niet bij die ontmoeting aanwezig was, vandaar dat er nog een kleine slag om de arm wordt gehouden. Later bleek dat van de Groene Ring Jan-Jaap van Hoeckel [voorzitter ] aanwezig was en accoord ging!


Juist die ‘Groen Rong ‘staat er op dat de ecologische doorgang tussen Gement en Bossche Broek 50 meter breed wordt. De anderen vinden dat 15 meter, waarvan de Gemeente uitgaat, ook een uitgangspunt kan zijn, om later tot 50 meter te verbreden.
Bovendien stelde de verantwoordelijke wethouder Eugster van de milieugroepen geen verdere bezwaarmaking, anders zou de Gemeente Den Bosch niet meewerken aan een planlogische procedure voor die bewuste twee ecoducten.
Jaap van der Schroeff, directeur van Milieudefensie, die overigens vertrekt de Provincie, stelt nu een convenant op dat de milieugroeperingen gezamenlijk gaan accorderen. Eugster voorspelde eerder dat eind 2006 de schop de grond ingaat voor de aanleg van de weg van 90 miljoen euro.