Onderzoek ongeval Gementweg zet treinen stil

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-11-2009 | Gewijzigd op: 02-11-2009
   
   
 
Hierboven links boven: Zicht op de plaats van het ongeval gezien vanaf de Vughterweg. Een damwand scheidde een hoop zand [vooraan op de foto], die is gaan schuiven] af.
Rechts en onder: Zicht op het onderzoeksterrein waar een dragline zand afgraaft. De mannen van de Technische Recherche en de Arbeidsinspectie schouwen bij dit onderzoek
.
foto's © paul kriele,  2 november 2009.
---------------------------------------------------------------
In opdracht van de Arbeidsinspectie is voorlopig het treinverkeer tussen Den Bosch en Tilburg/Eindhoven stilgelegd. De Technische Recherche en de Arbeidsinspectie weten nog niet wat de oorzaak waarom de damwand doorbrak en een hoop zand een werknemer bedolf. De man uit Sleeuwijk kon niet meer levend uit de hoop grond worden gehaald.
Zolang de onderzoekers nog niet weten waarom de de damwand bezweek en de grond is gaan schuiven, blijft  treinverkeer over de viaducten verboden.
Vanmorgen -maandag 2 novmeebr 2009 - zat er overigens ook een trein vast precies ter hoogte van het ongeval. Een paar honderd reizigers hebben uren opgesloten gezeten omdat ook nog een wagon defect raakte. Reizigers, die noch lopend noch met bussen konden wegkomen vanwege instortingsgevaar, moesten door een andere trein worden opgehaald.
De NS heeft haar excuses aangeboden en geeft de gedupeerde reizigers boven de gangbare vergoeding een etxra bedrag.

Ook het werk aan de Gementweg bij de Heun werd vandaag na het dodelijk ongeval stopgezet. De collega's waren te geëmotioneerd om nog te kunnen werken.