Tankstation Vughterweg binnen half uur verplaatst

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-07-2008 | Gewijzigd op: 30-07-2008
woensdag 30 juli 2008/09.40 uur
Om 09.40 uur is woensdag de techniek,  Nou ja klaar [foto rechts] ,  en ook de pers [hier SBS] heeft micro's  en camera's in stelling gebracht. Reactie van deze bouwtechneuten naar de fotograaf:  'Ze zullen er wel bijzetten dat er -weer- niet gewerkt wordt..'.

Op deze dag kwam het publiek al vroeg in grote getale opzetten.

foto's © paul kriele, 09.40 uur.

woensdag 30 juli 2008 10.30 uur

Hierboven Een paar honderd mensen woonde de verplaatsing bij. De dieplader van
Mammoet kreeg in een half uur het kwarwei geklaard.
Nu begint het proces opnieuw,
maar dan in omgekeerde volgorde. De balken en bruin/gele hard houten AZOBE-blokken liggen
klaar om het gevaarte te ondersteunen als de dieplader wegrijdt.
Op de foto rechtsonder wordt Thom Meijlink, zoon van de architect, die  geïnterviewd wordt
door SBS 6. 
foto's © paul kriele, 30 juli 2008.


Tegen alle verwachtingen in werd vanmorgen - woensdag 30 juli 2008/10.uur  - door Mammoet met een  dieplader op 80 wielen het benzinestation aan de Vughterweg verplaatst. Er kwam, naast een paar honderd toeschouwers, ook de locale, regionale en landelijke [SBS, NOS tv en Radio 1] pers op af.

Het schouwspel werd ook door -momenteel- twee tegenspelers, te weten  wethouder Bert Pauli en Herman van den Heuvel gadegeslagen. Gemeente en Stichting Bossche Monumentenzorg liggen met elkaar in de clinch over het behoud en inrichting van de Citadel als dwangburcht uit 1673 en met name over de sloop van een fabrieksgebouw uit 1881.

Over 50 meter rolde zoetjes het gevaarte naar zijn nieuwe bestemming. Op een locatie vlakbij de tijdelijke vierbaans asfaltweg, die de loop van de Dommel volgt. Er -zuidelijk - van gaat straks [2009/2010] de spoorwegtunnel de grond in en  komen er ook  nog twee ecoducten naast te liggen. Dat alles op Bosch' grondgebied.

Wethouder Bert Pauli en Herman van den Heuvel gebroederlijk bijeen bij dit staaltje van techniek.
Het bezinestation domineert het beeld van de Vughterweg.
foto's © paul kriele, 30 juli 2008/10.40 uur.

Toekomst Citadel en fabrieksgebouw aan Vaaltweg
Bert Pauli vroeg Bastion Oranje dat ze even wilden poseren voor de camera als blijk dat '.. partijen het volledig met elkaar eens zijn over de toekomst en invulling van de Citadel en omgeving'.  Waarop de voorzitter van de Stichting Bossche Monumentenzorg fel reageert:  'Als je dat toch durft, dan hang ik je aan de hoogste boom ....'. Bij deze.
De boom mogen we nog uitzoeken.
Overigens was het ook de Stichting Bossche Monumentenzorg die pleitte voor behoud van dit station en daar was de gemeente aanvankelijk niet erg voor te porren..
------------------------
Intussen domineert het benzinestation van architect Thom Meijlink de verbinding Den Bosch-Vught. Het lijkt erop alsof dat -nog - lelijke betonnen ding  op een heuvel staat. 


Terug naar boven