Randweg Gement vrijdagmiddag 18 maart geopend

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-03-2011 | Gewijzigd op: 18-03-2011
Kort voordat de nieuwe Randweg  Willemspoort /Vlijmenseweg naar De Heun in Vught op vrijdagmiddag 18 maart 2011 om 16.00 uur werd geopend was er een bezichtiging voor de pers. Voorafgaand aan een busrit over de nieuwe weg gaven onder meer de wethouder Bart Eigeman en Wilbert Seuren [Vught] beiden va Verkeer en Natuur en Milieu een toelichting.

Ook Pro-Rail [Michel Marijnissen] was aanwezig om bijvoorbeeld de bijzondere technologische kunstwerken nog eens in het zonnetje te zetten. Het grote karwei daarin vormde de plaatsing door aannemer Colijn en Ingenieursbureau Movares van een ruim 100 meter lang spoordek in de lijn Den Bosch-Tilburg-Eindhoven die een tunnel van 330 meter lang overkapt.

Boven en rechts overzichtsfoto's met vooraan rechts de Heun en Motel Vught.
-Links: Op deze foto in rood aangegeven het tracé van de Randweg gezien vanaf  de Heun richting Vlijmenseweg en JB-ziekenhuis.
-De Bossche wethouder Bart Eigeman die een toelichting gaf op de verkeersproblemen en de samenwerking met Vught, de provincie en het Rijk benadrukte, in dit € 107  miljoen kostende project
De beide wethouders benadrukten het respect voor de natuur, hoewel er voor veel asfalt ook veel aan natuur is opgeofferd.
Maar het gaat om de toekomst dat we streven naar een leefbare en bereikbare stad, aldus Bart Eigeman.
Wethouder Bart Eigeman begon te zeggen dat '... we heel lang onderweg zijn geweest om deze topprestatie te leveren.
De verkeersproblemen konden worden aangepakt en er is een eenheid met de natuurgebieden het Bossche Broek en de Gement ontstaan. De kwaliteit voor het leven [zoals bezoek aan de natuur]  en voor het verkeer [bereikbaarheid] staat hier voorop, sprak Eigeman.
 

De oude ....en rechts de nieuwe situatie gezien vanaf  de flats in de Heun.

foto © joop van houdt.
Het kale gebied midden rechts op de foto is een nog in te richten ecologische zone. Er zullen nog 1200 bomen en struiken in de zone van de Randweg worden  aangeplant, aldus Henk de Winter van de gemeente Den Bosch. Het rode vlak rechts onder is de tennisbaan van MotelVught.
 De Vughtse wethouder Seuren belichtte ook de problemen waarmee de gemeente nog te kampen heeft,  zoals  de N65 naar Tilburg en het steeds toenemend treinverkeer dat op de spoorwegovergangen overlast geeft en zorgt voor verkeersbelemmeringen. Maar  Den Bosch is een stuk dichterbij Vught gekomen, sprak Seuren.

Na nog wat inderhaaste wegwerkzaamheden aan de vangrail, kon de weg, waarop 70 km is toegestaan, om 16.00 uur
voor het verkeer worden vrijgegeven.
Op  zondag 15 mei 2011 zal de weg, die de A2 en de A59 [Maasrouteweg] verbindt,  feestelijk worden geopend.
 

-Boven: Het kruispunt in de Randweg bij de afslag Magistratenlaan/Paleiskwartier.
-Onder: verder doorgaand richting Vught, liggen links de kantoren van Essent .

foto's ©  paul kriele,18 maart 2011.
   


Het viaduct over het Drongelens kanaal. De 300 meter lange tunnel onder het spoor naar Tilburg/Eindhoven.
foto's © paul kriele, 18 maart 2011. Achterin de spoortunnel en links en rechts de ecoducten onder het spoor [l.] en onder de randweg [r.] .


-Boven: Gezicht op motel Vught en de erbij liggende rotonde.
-Rechts: Richting Den Bosch met gerestaureerd pompstation.
Rotonde en daarachter de spoortunnel in de Rondweg Vught naar de Kampdijklaan. Dat traject is nog niet klaar, aldus de Vughtse wethouder Scheuren. foto's © paul kriele,18 maart 2011.Terug naar boven