Concert bij 65 jaar Jeroen Bosch Verkennersband

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-10-2017 | Gewijzigd op: 19-10-2017
Komend weekeind viering 65-jarig bestaan Jeroen Bosch Verkennersband met concert

Het Jubileumconcert van de Jeroen Bosch Verkennersband  in Sociaal Cultureel Centrum D'n As in Empel. Daar treedt de band op met enkele bevriende muziekgroepen, zoals Harmonie St.Cathrien, Harmonie Glorieux en de Heineken Fanfare en  Reünisten Regiment van Heutsz.

Zie ook de site van de Jeroen Bosch Verkennersband 

Bericht van  5 mei 2017: Jeroen Boschverkennersband 65 jaar
In dit jubileumjaar van 65 jaar Jeroen Bosch Verkennersband zijn er met bestaande maar ook met reünisten van de band optredens verspreid over de stad. Ook is er een poging  om met het grootste jachthoornkorps een publicatie in het Guiness Book of Records te halen. 

De band is  nu compleet wat instrumentarium betreft, maar in de beginjaren werd er geleend van de scoutinggroep St.Joris.
Dat was ook de tijd van Emile [Miel] Monté [adviseur van de De Gruyterdirectie]  en Frits van Vught. Toen was het nog een mannengemeenschap, maar 'de meisjes' kwamen in de beginjaren negentig. 

De optredens en oefeningen verliepen in korte-broeken-tenue. In 1990 werd de lange zwarte pantalon toegelaten.

Andere ontwikkelingen waren de overgang van signaalinstrumenten naar ventielinstrumenten en het richten op een jachthoornkorps, in welke positie de Band de nationale top heeft bereikt. 
Die successen leidden tot nieuwe  initiatieven, zoals de oprichting van  carnavalsverenigingen  'De Pelleku's 'en 'De Pintvatters', het Jheronimus Bosch Jachthoornensemble' en de nog meer bekende 'Stadspijpers'.
 
Speciale foto genomen in De Efteling. foto © henny van empel. 
.....................................................................

Jubileumoptredens zijn er in Lochem [20 mei 2017], in Empel [Taptoe op 28 mei 2017]. Het jubileumconcert is samen met drie andere Bossche korpsen op 22 oktober 2017.In diezelfde maand vindt er ook een reünie plaats.  Aanmelding via jb65@jeroenboschband.nl. Meer  info : www.jeroenboschband.nl