Defilé & taptoe bgv 60 jaarJeroen Boschverkennersband

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-06-2012 | Gewijzigd op: 16-06-2012
Met enige vertraging van de bus met de scoutingroep De Schouw uit Boskoop kon zaterdagmorgen 16 juni 2012 toch het defilé van een dertiental verkennersbands beginnen. De stoet stelde zich op op het Anna Frankplein en trok via de Wolvenhoek naar de Markt. Daar werd voor het stadhuis een aubade gebracht tgv 60 jaar Jeroen Boschverkennersband.Voorafgaand aan het defilé verzamelden zich op het Anna Frankplein de 13 bands.
- Boven: Scouting Band Graaf Otto uit Lochem voert de stoet aan.
-Rechts: De staart van het Helders Jachthoornkorps en de aanvoerster van de scoutingband De Schouw uit Boskoop
.

foto's © paul kriele, 16 juni 2012.

Na het openbaar optreden in de binnenstad vindt er op de speelvelden van BVV bij stadion De Vliert een concours plaats met de Jeroen Bosch Verkennersband, de scoutingbands uit Zetten, de Graaf Otto uit Lochem, de scoutinggroep uit Boskoop, het Jachthoornkorps uit Den Helder, en nog twee korpsen uit Den Haag en Enschede. De wedstrijd voltrok zich voor de landelijke bandcommissie van Scouting Nederland.

De Helderse aanvoerder: Jong geleerd.. .. Het Helders Jachthoornkorps uit Den Helder.
De scoutingband Zetten.

foto's © paul kriele, 16 juni 2012.
De feestelijke dag wordt afgesloten met een taptoe van showorkesten uit de regio, waaronder de show en marchingband Cornu Copiae uit Waalwijk, Wilhelmina uit Sleeuwwijk, de stadspijpers uit Den Bosch en de Arnhemband.


Terug naar boven