Gouden Speld van 'Petrus & Paulus' voor Leo Melkert

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-01-2013 | Gewijzigd op: 12-01-2013
Op de nieuwjaarsreceptie van de scoutinggroep van de St. Cathrien, Petrus & Paulus in het clubgebouw aan het Kruisbroedershof, werd door de hopman Levi Sars aan de 50-jarige Leo Melkert de Gouden Speld uitgereikt. Die erkenning geldt voor de al 80 jaar bestaande binnenstadsscouting onder meer voor zijn 40 jarige verbintenis met de groep.

Clubgebouw Kruisbroedershof
Het moment van de toespraak door  hopman Levi Sars van Petrus & Paulus en de  uitreiking van de Gouden Speld aan Leo Melkert [re.] op vrijdag 11 januari 2013.

Melkert begon op 11-jarige leeftijd als verkenner en kreeg al op jonge leeftijd de functie van hopman toebedeeld. Het was  de tijd waarin het outdoor leven en sociale vaardigheden belangrijke speerpunten vormden. Na zijn functie als hopman nam Melkert de taak op zich  als groepsleider, een tijd waarbinnen de scouting een nieuw imago kreeg. De groepsleider is de inspirator van het huidige stafteam
De gelauwerde senior- verkenner  maakte in al die jaren honderden jongeren mee. Het komt maar zelden voor dat de Gouden Speld als waarderingsteken wordt uitgereikt.  Dit was de tweede keer in 80 jaar scouting Petrus & Paulus.