Dag van het Park 2010

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-05-2010 | Gewijzigd op: 27-05-2010
Al voor de zesde keer organiseert de gemeente de Dag van het Park. Dit jaar wordt die dag feestelijk gevierd op zondagmiddag 30 mei in het Burgemeester Van Zwietenpark in Maaspoort aan de Maaspoortweg. 
Nieuw dit jaar is het sportpodium*.
De Dag van het Park is een initiatief van de ANWB om jong en oud het groen in de eigen wijk opnieuw te laten ontdekken.

Burgemeester Ben van Zwieten. Diens burgemeesterschap 1979-1989.
foto © paul kriele, 16 april 2001.
Hek met de naam Burgemeester Van Zwietenpark aan de Maaspoortweg.
foto © gerard monté, 9 augustus 2006.

*sportpodium
Er zijn zoveel aanmeldingen van sport- en dansverenigingen dat er een speciaal sportpunt hebben gemaakt voor alle sport- en danskraampjes. Muziek, sport, dans en heel veel creatieve activiteiten zijn de belangrijkste ingrediënten voor de Dag van het Park. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld schilderen met stro en nestkastjes, kaarsen en vliegers maken. Er is een levend tafelvoetbalspel, een opblaasbaar kussengevecht, een peuterspringkussen, levensgroot Party en Co en voor de stoerdere bezoekers een rodeostier. Er zijn meer dan veertig kraampjes en activiteiten die worden georganiseerd.

Er rijdt een treintje door het park en bezoekers kunnen glijden in bootjes. Kinderen kunnen glittertattoo’s laten zetten, boomklimmen, waterdiertjes scheppen of naar een roofvogelshow. De dierenarts houdt open spreekuur en er zijn rondleidingen in de eendenkooi. En natuurlijk is er ook gedacht aan een hapje en een drankje met frietjes, popcorn, suikerspin en een gezellig terrasje.

Nieuwe informatieborden
In het Burgemeester Van Zwietenpark komen vier prachtige nieuwe informatieborden, die op de Dag van het Park door wethouder Bart Eigeman en oud-burgemeester Ben van Zwieten worden onthuld. De Jeroen Bosch Verkennersband begeleidt deze ceremonie.
De borden bevatten teksten met hondenuitrenveld, de speeltuin, hondenuitlaatroute, fiets- en wandelpaden, jongeren ontmoetingsplaats, skatebaan, vissteiger, botenhelling, koeienwei en eendenkooi.