Fotowedstrijd: Dag van het park 2005

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-05-2005 .
Zondagmorgen – 29 mei 2005 -opende om half elf de Orthense Harmonie de Dag van het [Zuider-]park. Ruim een half uur later opende officieel wethouder Jetty Eugster deze dag die een jaarlijkse traditie moet worden en bedoeld is om het gebruik en de leefbaarheid van parken te stimuleren. ‘In Vlaanderen doen ze dat ook. Daar is het een groot succes. Dus dat moeten wij ook kunnen, ‘aldus Eugster .De gemenete wil van he tpark meer een evenementenpark maken.
Eugster reikte de prijzen uit van de fotowedstrijd ’Dag van het Park’. Een wedstrijd die door de gemeente en Cityfoto is opgezet samen met de Fotoclub AFC ’68. 

Een schaduwplekje voor attributen dient ook als kennel voor de levende haven Als een van de eersten speelde de Orthense Harmonie.
-Boven:Voor de kinderen was er behalve snoep en poffertjes ook een springkussen en een poppentheater Poppejans.
-Rechts: Harmonie TPG klaar voor een optreden.

-De winnaars van de fotowedstrijd zijn: Erik Peeters[1e prijs fotocamera], A. Busser [2e cadeaubon] en Denise Heins [3e prijs cadeaubon] uit. Marc Venrooij, een van de fotografen van Bastion Oranje, kreeg met zijn foto een eervolle vermelding.

foto's © paul kriele, 29 mei 2005.
 

Fotowedstrijd: De winnaars van de fotowedstrijd zijn: Erik Peeters[1e prijs fotocamera], A. Busser [2e cadeaubon] en Denise Heins [3e prijs cadeaubon] uit. Marc Venrooij, een van de fotografen van Bastion Oranje, kreeg met zijn foto een eervolle vermelding

Toespraak door wethouder Jetty Eugster en de bekendmaking van de winnaars van de fotowedstrijd rond de 'Dag van het Park'. . Winnaar Eric Peeters en rechts voorzitter Jos Simons..
-Boven: A. Busser uit West won met zijn sfeerfoto van water en groen in het park de tweede prijs
-Rechts: De echtgenote van fotograaf Marc Venrooij [onder meer van Bastion Oranje] toont de foto die een eervolle vermelding kreeg.
-Rechts boven: Denise Heins uit de Sintstratenbuurt was de derde prijswinnares.

foto's © paul kriele, 29 mei 2005.
 

Dankzij het mooie weer trok de dag al vroeg vele bezoekers Er zijn behalve vele attracties voor kinderen ook snoep-eetkramen ook muziek- en theateroptredens te bewonderen. Tussen de kramen door worden demonstraties gegeven van oude ambachten, zoals het stoelenmatten en het Twentse gaostokken, er is een zangworkshop en skateles voor ouderen. Op deze dag profileren zich verenigingen op gebied van cultuur [Bosch palet] en natuur [KNNV en heemtuin]. 

De opening en tevens bekendmaking van de fotowedstrijd met als thema 'Zuiderpark' door wethouder Jetty Eugster.
Op de achtergrond het smartlappenkoor Warempel.

Ook een rijdende beiaard [vanwege de Beiaardweek] en toneelgroep Panta Rei, Vrouwenkoor Ongehoord, de Duketown Barbershop, smartlappenkoor Warempel, Capella Ducis en de Jeroen Boschverkennersband gaven acte de présence.


Terug naar boven