ICT-bedrijf in opgeknapt tankstation Vughterweg

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-05-2010 | Gewijzigd op: 03-06-2010
Vanmiddag -28 mei 2010 - heeft burgemeester Rombouts, na een korte speech over de  historie van het voormalige tankstation, tegenwoordig denkstation, het bedrijf Emma Solutions van Alexander Remi geopend.
Met een druk op de knop gehanteerd door de burgemeester en Alexander zelf werd officieel op Vughterweg 80* het nieuwe denkstation geopend.
Operazangeres, de sopraan Francis van Broekhuijzen, gaf een kort recital vanaf de balustrade van het voormalige benzinestation. Daarmee werd de relatie tussen ict en kunst uitgedrukt, aldus Remi.
Vughterweg 80 is het denkstation, waar de klanten worden ontvangen en denksessies worden georganiseerd. Op Koningsweg 38 is het kantoor van Emma Solutions gevestigd.

Boven de succesvolle ICT-er Alxander Remi, die al op zijn tiende [in 1982] van zijn vader een computer cadeau kreeg, voor zijn  Brabant Service Station.

foto's © paul kriele, 28 mei 2010.

Alexander Remi begon in 2004 met dit bedrijf, dat hij noemde naar koningin Emma, de vorstin die volgens hem een betrouwbare indruk maakte.
Daarvoor had hij als computertechnicus ervaring opgedaan in het Eindhovens bedrijf Paradigit, maar er na een jaar al de brui aan gegeven. Ook de studies die Remi volgde liepen niet met een afrondend examen af. Uiteindelijk viel zijn keuze op de ICT waar hij wel succesvol in werd en zodanig dat er nu een bedrijf staat met 13 personeelsleden en op een van de markantse punten van de stad.

Het paar Remi met de ICT- ondernemer Martijn Pijnenburg en diens partner Martijn van de Heuvel. De catering  oojk voor de soliste, de sopraan Francis van Broekhuijzen.
De entree van het voormalige benzinepompstation. waar het Interactieve schilderij meteen bij de ingang hangt.
foto's ©    paul kriele, 28 mei 2010.
Behalve met een druk bezochte receptie trok Emma Solutions de aandacht met een reclamevliegtuig dat tijdens de opening boven de stad vloog.

Interactief Schilderij
Alexander Remi vindt het belangrijk dat kunst en ict elkaar ontmoeten en inspireren. Daarom is het bedrijf bedenker en opdrachtgever van het Interactieve Schilderij. Dit is een uniek en grensverleggend schilderij, dat geen dag hetzelfde is en live reageert op de bezoeker. Stapt die bijvoorbeeld naar het kunstwerk toe, dan vliegt er een opgeschrikte vogel weg.

Koningsweg 38 het eerste kantoor van Emma Solutions.

foto © paul kriele, 3 juni 2010.
 

Zie ook www.denkstation.com
berichten over verplaatsing tankstation dd 3 juni 2009 en 29 juni 2008

* Vughterweg of Bossche weg Kadastraal is, door een grondtransactie tussen Den Bosch en Vught, het adres gewijzigd van Bossche weg 1 naar Vughterweg 80. Maar in de tijd van de functie van dit gebouw als  tankstation, luidde het adres Bosscheweg 1. Dat verklaart degene die toen met de kinderen van de tankstationexploitant op school zat.
De familie Schoenmakers was de eerste bewoner van het benzinestation, dat dateert van 1933. Het gezin had één dochter, die in Vught op school ging. Zij woonden op de bovenetage die via de slingertrap bereikbaar was.

Terug naar boven