Massale deelname aan Vestingloop / professionals willen meer..

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-05-2015 | Gewijzigd op: 22-05-2015
Het staat buiten kijf, de vestingloop [Brand Loyalty] is een meer dan geslaagd evenement.  Een massale deelname van ruim 6.000 sportievelingen/doorzetters, groot en [heel] klein en erg jong, jong en wat ouder. Maar ook de opkomst van het publiek was massaal:  15.000-20.000 toeschouwers trok dit jaar dit sportevenement.

Maar de huidige voorzitter Maurice Horsten streeft naar nog meer deelnemers. 'Den Bosch  verdient het om een nog groter sportevenement te hebben. Dat beaamt ook Robert van de Walle, naast Van den Udenhout Groep, de businessclub Onraedt, Jumbo, Meeùs, City Gym, Fudura, Piet Zoomers, de bv Paleiskwartier, de gemeente, de grote sponsor, die de directeur van Artikshock Mechtild Stultiens dit jaar voor deze loop [ 1 km [kids run], 5  en 15 km en de Fun Run] wist te trekken. Bovendien speelde het aantrekkelijke [niet te warm] weer ook nog eens erg mee. Van der Walle denkt aan meer kwaliteit . 'De zaak omhoog brengen'..  'Qua opzet zegt de man van Brand Loyalty:  'die 15 km is leuk  en aardig, maar er hoort bij dit soort evenementen eigenlijk een marathon [ruim 41 km]. Dat geeft pas uitstraling en power aan de vestingloop.'

-Links: Overzicht van de Parade als finishplaats.
-Boven: Onder de circa 20.000 toeschouwers [Markt, Parade en langs de route] behoorde ook de alom bekende Ma Lommers.
-Links: vlnr Maurice Horsten, de voorzitter van de stichting Vestingloop [ en ook van de BIM] met Robert van der Walle [m.], de grote sponsor [Brand Loyalty] en Sven Kramer, die onder meer het startschot loste van de Fun Run en de prijzen uitreikte van de 5 km bedrijvenloop
.

foto's © paul kriele, 17 mei 2015.-Boven: De gemeente was met de wethouders Jan Hoskam, de jarige Huib van Olden, Jos van Son en Paul Kagie sterk vertegenwoordigd.
2e vl Maurice Horsten de voorzitter van de Stichting Vestingloop en uiterst rechts de echgenote van Jos van Son.
-Rechts: Het echtpaar Van den Akker-Lathouwers.
-Rechts boven: vlnr Broos Peeters, Karin Braks, Marcel Ploegmakers en Heidi Peeters-Borst.


foto's © paul kriele,17 mei 2015.

 

   
-Boven: Deze meisjes vonden bij de finish inspiratie om een de trapeze te gaan beoefenen.
-Rechts: Behalve lekkere gerechten van Happaz waren er ook twee koks Ron de Gier en Jorin van Zijl van Noble die prachtige pastasalades en diverse vleessoorten grilden.
 
 
 
   
 Optredens van Alain [l-boven], Frank de Bie [l.] met Frank Sinatra songs en Dries Roelvink [boven] .

foto's © paul kriele, 17 mei 2015.
 

   
-Rechts boven: De winnaars van de HAS ploeg van de 5km-bedrijvenloop.
-Boven: De leden van de ploeg Arthur en Brent, het communicatiebureau van Marcel Ploegmakers [5e v./l.].
- Rechts: De mannen en vrouwen van
accountanskantoor PWC met in rood Rob Janssen en ook Jos Nijhuis voorzitter RvB Schiphol. Deze groep heeft al 'overal' gelopen. vertelt Rob Janssen. We dóen dit al tien jaar.'Rob was zelf eerder bestuurslid van de Bibliotheek in Den Bosch.

 
 
   
  -Links: Niek Jonkers was de eerste die van de loop Fun Run arriveerde. Hein van de Wiel was de allereerste van de 5km bedrijven Onraedtloop* . Bij de dames kwamen als eerste binnen: Pascal van de Oetelaar en Marijn Mulders.
-Boven: Deze deelnemer kreeg zich uiteindelijk over de muur dankzij het appalus
en de aanmoedigingen van het publiek.
-Links boven: Indruk van de Parade
tijdens de finish van de Funrun.

foto' s © paul kriele,  17 mei 2015.

Bisdom op 3e plaats in de Onraedt Bedrijvenloop zie verderop op deze pagina.

Onraedt businessclub*
Dat is een groep,  tja van om zo te zeggen van de nouveau riche onder de  Bossche ondernemers. Kwajongens ook zijn deze goed gefortuneerde mannen.
De club rond Peter Taylor Parkins [journalist van o.a. Bedrijvig Den Bosch] en de bestuursleden Roger Schreurs [voorheen Orangerie nu Loco Enzo] , voorzitter Sander Martens, Ron Steenkuijl en  Dick Winnubst. En verder Henk van  Pelt van de gelijknamige sportzaak, Ron Steenkuijl, .... Kurvers, onroerend goedbaasje Richard Tan, Jean Paul van Roosendaal, horecabaas Jeroen van Waarden en als enige -ook een horeca -vrouw Juliette Manders [voorheen van de Inloop].
Ooit was de leeftijdsgrens van toetreding 40 jaar....
Dat schrijft Pater Taylor Parkins zelf ook en met name tegen Ton Rombouts, die 'een Onraedt-waardig lid zou zijn, maar hij is net iets te oud...' .  Overigens voelen zij zich zelf ook al 'oude rotten, maar wel rebels !' Hoe informeel [..] die club is bevestigt de eerste activiteit die al kort na de oprichting in1997 plaats vond: het body painting schilderen van naakte vrouwen.
Maar daar krijg je geen hersenschudding van, maar wel van het wat te rebels op quads Saharacrossen tijdens een reis door Tunesië... [in 2011].Foto-impressie van Artishock:
-Parade collage.
-Recht boven: badend door de Hofvijver aan de Bordeslaan.
-Rechts: kapelaan Partrick Kuis, ook een van de deelnemers met Roberto van Straaten, echtgenoot van Mechtild Stultiens.

 
Start 10km loop vanaf de  Markt. Sfeerplaatje van de Parade.
 

Bisdom deed ook mee met vestingloop
Het team van het bisdom dat deelnam aan de Onreadt Bedrijvenloop van 5 km.
 Vlnr Freek van Genugten [Liturgie/Kerkelijke Kunst, Kapelaan Patrick Kuis, bisschop Rob Mutsaerts [geen deelnemer]. Rechts: Theo de Groot en Ric Jonkers [beiden Bouwzaken
].

foto © bisdom den bosch, 17 mei 2015. 

Huldiging van de Bossche hockeydames
. De officiële huldiging door de gemeente vindt op Pinkstermaandag 25 mei 2015 op het bordes van het stadhuis plaats.
Officieuse huldiging van de Bossche
hockeydames op het podium op de Parade.
Op de foto hieronder staat ook een lachende wethouder Huib van Olden die met zijn smartphone
een foto van de hockeysters maakte.

 
foto's © paul kriele, 17 mei 2015.Terug naar boven