Vestingloop: record van 2015 [6.500] met 800 lopers overtroffen

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-05-2016 | Gewijzigd op: 24-05-2016
De 11e editie van de Vestingloop die zondag 29 mei vanuit het Paleiskwartier van start gaat overtreft  -in deelname- het record van 2015 met 800 lopers. Zodra de limiet van 7.900 deelnmers wordt bereikt sluit de inschrijving.
Nieuw dit jaar is de start vanuit de ‘Grow Campus’ aan de Onderwijsboulevard in het Paleiskwartier. De route gaat door Het Bossche Broek en doet Haanwijk aan.  De finish is zoals andere jaren aan de voet van de Sint-Jan op de Parade.
De routekaarten vind je op www.brandloyaltyvestingloop.nl.
Er zijn routes van 5, 10 en 15 km en een kidsrun naar de Vughterstraat.

Startschoten en prijsuitreikingen door o.a. Kjeld Nuis

Ook dit jaar verzorgen diverse topsporters de startschoten en prijsuitreikingen. Vanuit Team LottoNL- Jumbo zijn schaatsers Kjeld Nuis, Jan Smeekens, Hein Otterspeer en Gerben Jorritsma. Ook wielrenners Mike Teunissen, Robert Wagner en Timo Roosen zijn aanwezig.

Meer info: vestingloop

Roberto van Straten en kapelaan Patrick Kuis in 2015.
 foto's © paul kriele, 17 mei 2015.

Volg lopers live via de Vestingloop App
Ook dit jaar is hij weer te downloaden: de Vestingloop App. Volg een deelnemer, check de parcoursen en vind er alle informatie over het programma, de cheering zones, het entertainment en meer. De app is te downloaden in de App Store of Google Play.


14.25 uur Prijsuitreiking 10 km Van den Udenhout bedrijvenloop
15.50 uur Prijsuitreiking 15 km Van den Udenhout bedrijvenloop & 15 km wedstrijdloop

Aan de 15 km wedstrijdloop doen grote landelijke namen mee zoals Melanie Spruyt bij de dames en drievoudig Nederlands Kampioen bij de heren Arie van Houwelingen.

Entertainment
Bij de start in het Paleiskwartier, de finish op de Parade en aan het parcours zijn er allerhande muzikale optredens ingepland van DJ’s, carnavalsbands, live optredens e.d. Ook omwonenden, bijvoorbeeld in de Vughterstraat, zorgen voor feest langs het parcours.

Cheering zones
Mooie plekken om de lopers aan te moedigen vind je onder andere bij de zogenaamde cheering zones: bij Van der Valk Vught zijn de lopers van de 10 en 15 km aan te moedigen vanaf het terras, bij het Wilhelminaplein hebben de Running Junkies een cheering zone ingericht en zie je alle afstanden voorbij komen en bij koffie- en theehuis ’t Haantje in Haanwijk geniet je in alle rust van de lopers op de 15 km.


Terug naar boven