Enorme toeloop voor jaarlijkse vestingloop

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-05-2022 | Gewijzigd op: 22-05-2022
Een van de langere routes loopt door het Bossche Broek.
foto © paul kriele, 22 mei 2022.

Bericht van 16 mei 2022: Ruim 6.500 deelnemers actief tijdens de Vestingloop 
Op 22 mei 2022 klinkt weer het startschot voor de duizenden deelnemers aan de Vestingloop. Op 21 mei lopen er honderden in een iets rustiger tempo de 10, 25 of 50 km. Na drie jaar is er eindelijk weer een ‘normale’ Vestingloop.
 Abdi Nageeye interviewen Dit Bossche evenement, met een deelnemersveld uit heel Nederland, kent dit jaar een aantrekkingskracht tot de ervaren loper. De 50 km BrandLoyalty Ultra Run, waarbij men Nederlands recordhouder op de marathon Abdi Nageeye voor probeert te blijven, kent tijdens deze eerste editie al bijna 100 deelnemers.
Start- en finishlocatie
De 1 km stichd Kids Run start traditiegetrouw vanuit de Vughterstraat. De overige hardlooponderdelen kennen een andere startlocatie: de Limietlaan, nabij de velden van Rugbyclub The Dukes.Alle looponderdelen finishen aan de voet van de Sint-Jan op de Parade.
......................
De finish op de Parade van de vestingloop 2016.
foto © toine janssen, 29 mei 2016. 

Parcours Het nieuwe parcours brengt de gezelligheid van de Bossche wijken samen met de prachtige natuur van Het Bossche Broek en Haanwijk. Een unieke combinatie!
Zie voor routekaarten:  www.vestingloop.nl/routes-22-mei
Startschoten en prijsuitreikingen
De prijsuitreikingen, onder leiding van Abdi Nageeye, vinden plaats op het podium bij de finish op de Parade. De tijden zijn als volgt: 16.00 uur 5 km Claeren bedrijvenloop, 16.10 uur 10 km Claeren bedrijvenloop en om 16.20 uur de 15 km Claeren bedrijvenloop, 15 km wedstrijdloop en de 15 km Trail Run (bedrijvenloop). Voor de 50 km BrandLoyalty Ultra Run is er geen prijsuitreiking.

Abdi Nageeye, initiatiefnemer van de Abdi Nageeye Foundation, verricht tevens het startschot van de Kids Run. “Voor veel kinderen in Nederland is sporten en spelen vanzelfsprekend. Het is belangrijk voor hun ontwikkeling, want ze kunnen nieuwe vaardigheden opdoen en beter leren omgaan met tegenslagen. Mijn doel is om dezelfde kansen te bieden aan kinderen in mijn geboorteland Somalië en ervoor te zorgen dat ook zij kunnen sporten en spelen. Zo leren zij elkaar te vertrouwen, samen te spelen en elkaar te respecteren.

Terug naar boven