Uitgeverij - Verdwenen Stadsgezichten


Terug naar overzicht

Verdwenen Stadsgezichten
ISBN 9080052159 1998 Uitgeverij Bastion Oranje Drukkerij Biblo. Oplage 1500.
Uitgave op 22 januari 1998 op een presentatie in Club Carrousel in de Karrenstraat Den Bosch.
'Verdwenen Stadsgezichten' is een in januari 1998 uitgegeven boek over de verdwenen Bossche middenstand onder wie: kappers & kruideniers, koffiebranders & confisseurs en winkeliers in koloniale waren. En zij niet alleen.

Het boek bevat ook gesprekken met cafébazen, sigarenmakers en hoteliers. Verder staan erin: zwervers [Jan van der Maat en Tonny van Wijngaarden], de fraters van Tilburg en de broeders van Dongen [ook weeshuisjongen Chris Doll], circusdirecteuren [Fé van Meerwijk en Martin Vugts], pandjesbaas [Piet Kersten].
Speciaal aandacht krijgt de Bossche homoscene met niet eerder gepubliceerde gegevens over het leven van de rijke kolenboer Piet Kersten en zijn vriend Hans van Andel, het eerste Bossche gaycafé: de Milord-Bar en interviews met kroegbaas Piet Melis [Milord-Bar en Chez Nous], nichtenmoeder Ans van Veggel, Joop van Zantvoort [De Koets, Chez Nous en Caroussel] en de 'Bossche Zangeres Zonder Naam' tevens postbode Hans van Haaren.
Op cultureel gebied passeren de verdienstelijke Bosschenaren Antoon Bouman, Christ le Blanc, Piet Duys en Kees Meijer de revue.
Het 224 pagina's dikke boek bevat 320 foto's en tekeningen gemaakt door: Jan Bouman, Jan van Hoek, Jan van Grinsven, Jan Loosveld, Kees Meijer, Cor Versteeg, frater Vincenzo / Jac de Kok en Martin Vugts.
Het album is speciaal opgedragen aan het echtpaar Gijs en Frieda Bouman-van Alem, dat in november 1997 hun vijftigjarig huwelijk vierde.

Besteladres: krielepaul@gmail.com   Inklusief verzendkosten € 19,60
Te bestellen door bedrag over te maken op NL19INGB0749881070 t.n.v. P.J.J. Kriele Den Bosch. Bij opgave van naam en adres wordt  u het boek thuisgestuurd via Post.nl .
Voor €15,00 kunt het boek ook bij Paul Kriele op Zuidwal 34,  5211JE in Den Bosch komen afhalen.