FC Den Bosch gaat in beroep tegen eis van oud geldschieter Jordania

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-11-2021 | Gewijzigd op: 04-11-2021
FC Den Bosch gaat in beroep in de zaak waar  zij en haar tegenpartij, geldschieter Kahki Jordania, resp. een schadevergoeding,  terugbetaling  van een investering vragen. Met de Georgische zakenman Kahki Jordania ontstond een geschil na  een mislukte investering van zijn kant.  Jordania eiste dat  geld [€2 miljoen naar zijn zeggen,  maar hij kreeg in een rechtszaak slechts € 240.000 toegewezen] terugkrijgt in de ruzie tussen de Bossche voetbalclub en de  Georgische zakenman Kahki Jordania..
De club zegt nog geld als schadevergoeding van de zakenman te goed te hebben. In ieder geval meer dan die € 240.000. Maar ook Jordania diende een terugbetaling in. Vandaar de rechtszaken. Met dit hoger  beroep probeert FC Den Bosch om beide eisen  in één zaak onder te brengen waardoor de twee eisen met elkaar verrekend kunnen worden.
In die stellingname speelt mee dat de club vindt  dat een aantal schadeposten eerder ten onrechte door de rechtbank werden afgewezen.
Jordania, die onder druk van de KNVB zich terugtrok, eiste teruggave van zijn investeringen, waarmee overigens FC Den Bosch al aan de slag was gegaan. 
Bron: Brabants Dagblad dd.04112021.
 
Bericht van 9 juni 2021 Geldschieter Jordania van FC Den Bosch krijgt alsnog € 240.000. 

Vanmorgen, woensdag 9 juni 2021 voltrok zich voor de Bossche rechtbank de zaak tussen FC Den Bosch en de voormalig geldschieter Kakhi Jordania. Beide partijen zeggen geld van de tegenpartij tegoed te hebben. Maar Jordania trok aan het langste eind en kreeg dan wel niet de twee miljoen waar hij recht op dacht te hebben, maar een achtste  daarvan. En ook de Bossche voetbalclub werd in haar recht erkend doordat aan haar een schadevergoeding werd gegund. De hoogte daarvan wordt later bekend gemaakt.
Basis van deze rechtszaak was dat de KNVB geen toestemming gaf tot overname van dat FC Den Bosch door Jordania. Men twijfelde aan de legale afkomst van zijn vermogen.
Bron: Brabants Dagblad dd.09062021.