OfficiŽle start Graduate School in klooster MariŽnburg

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-06-2016 | Gewijzigd op: 03-03-2019
Alle betrokken partijen bij de realisatie van de Graduate School met ook Kadans directeur Wim Boers [midden] en links moeder overste van de zusterorde JMJ,  zuster Laetitia Aarnink.
Aan  linker zijde: burgemeester Ton Rombouts en Jan Mengelers voorzitter CvB Eindhoven University.
Uiterst rechts:  Koen Becking president RvB Tilburg University.


foto © henk van esch, 10 juni 2016.

De partijen  achter de oprichting van de Jheronimus Academy of Data Sciences [G]raduate School in het voormalige Klooster Mariënburg hebben vrijdagavond 10 juni 2016 het kontrakt onder  de samenwerking ondertekend.
Het zijn de rectoren magnifici  van de Eindhovense en Tilburgse Universiteit, de gemeente Den Bosch en de eigenaar van het gebouw Kadans Vastgoed.
Komend studiejaar start het eerste academisch jaar met enkele tientallen bachelor-studenten en 40 masterstudenten.
De verbouwing van de Manrese-vleugel is al in volle gang.
 
   
-Boven. De toespraak van burgemeester Ton Rombouts in de kapel van het klooster Mariënburg, die straks omgebouwd wordt tot auditorium/collegezaal.  

-Rechts Ook provinciaal gedeputeerde Bert Pauli en moeder overste van de zusters JMH zuster Laetitia Aarnink waren aanwezig.

-Rechts boven: De bevestiging van de samenwerking na het ondertekenen van het kontrakt.
vlnr.: de president van de RvB van Tilburg University Koen Becking, gedeputeerde Bert Pauli Jan Mengelers voorzitter CvB Eindhoven University en burgemeester Ton Rombouts.

foto's © henk van esch, 10 juni 2016.
 

Tevens werd die avond door Kadans en moeder overste zuster Laetitia van de congregatie JMJ € 500.000 euro gestort voor het studiefonds van de Graduate School.

Zie ook artikel Start bouw Graduate school dd. 2 februari 2016

Terug naar boven