Chinees-restaurant Het Oosten van Kakama op Kruisstraat 31 sluit

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-05-2019 | Gewijzigd op: 09-07-2019
Update van bericht van 4 mei 2019: Het Oosten wordt 'Hello my friend'
Rick van Santen [voorheen MijnTYante] en Nikki Gorman [voorheen restaurant Zoete Lief] gaan het Chinees restaurant 'Het Oosten' in de Kruisstraat, op de hoek met het Eerste  Korenstraatje verbouwen tot een dagzaak: voor ontbijt lunch,  diner en borreltijd. Openingstijden van woensdag t./m zondag. De kaart vermeldt- naast  een kwart vegetarisch- gerechten uit Azië, Amerika en Mexico.
De opening staat gepland voor 1 september 2019 . De keuken gaat onder meer verhuizen van de eerste etage.
De bar, nu halverwege links in de zaak, verhuist naar de hoek meteen bij binnenkomst.

Bericht van 4 mei 2019: Kruisstraat 31: Chinees restaurant Het Oosten van K.K.Ma stopt .
Veertig jaar na de opening en vijftien jaar nadat eigenaar Kam Kuen Ma [kortweg KaKama] zijn Chinees- Indisch restaurant 'Het Oosten' op Kruisstraat 31, zowel qua keuken als qua interieur, ombouwde tot Indisch restaurant 'Kakama' heeft heer Kuen Ma nu aangekondigd te stoppen. Hoewel mijnheer Ma twee zonen heeft, maar de ene is meer horeca gericht en de ander meer opgeleid en geïnteresseerd in de ICT, heeft geen van beiden de ambitie de zaak voort te zetten. Bovendien hoopt de restaurateur, die het pand al vanaf 1978 van Heineken huurt, over zes maanden 65 jaar te worden.
Heer Kuen Ma had altijd nog gehoopt dat de straten in de buurt autovrij zouden worden en hij er een terras kon openen. Die wens is door de gemeente nooit positief ontvangen.......
 
De zaak is verkocht aan Nikki Gorman [restaurant Zoete Lief], die het met Rick van Santen [Sligro] vanaf 1 juni 2019 het grote hoekpand als dagzaak gaat voortzetten. Maar daar gaat eerst nog een verbouwing aan vooraf.

Bericht van 20 april 2004 Chinees-Indisch restaurant  Het Oosten slaat nieuwe weg in: van Indisch naar  Chinees.

Chinees restaurant van
KaKaMap Kruisstraat 31
bestaat al van veertig jaar.


foto © kakama
.......................................................... 


Chinees/Indisch restaurant Het Nieuwe Oosten in de Kruisstraat gaat in september ingrijpend verbouwen. Horeca-ondernemer Ma gaat er een modern Chinees restaurant van maken met een rianter toegang en een ruimere bar. De bovenetage wordt een lounge restaurant dat ook geschikt is voor feesten en partijen. Heineken had nog aangeboden ‘Het Oosten’ te verplaatsen naar de Havensingel/hoek Havenstraat, in het voormalige cafe ’t Dommeltje. Maar daar heeft Ma vanaf gezien. Eigenaresse Heineken zou van Het Oosten een grand café hebben willen maken.

Terug naar boven